Hoffotograaf van het AD en AD Sportwereld trapt Academy events af

Een voetballer die het winnende doelpunt maakt, de aanslag door Karst T. met de koninklijke familie op de achtergrond of de tranen van een Olympische winnaar, Pim Ras heeft veel bekende foto’s genomen. In het totaal heeft de fotograaf 46 Zilveren Camera prijzen achter zijn naam staan, waarvan 25 keer 1ste prijs. De van oorsprong Rotterdammer is dit jaar niet alleen weer te zien op de tentoonstelling Zilveren Camera, maar geeft er ook een lezing. Deze vindt plaats op 16 mei.

Door Noor de Groot

Al op 18-jarige leeftijd mocht Ras foto’s maken voor Ajax en nu fotografeert hij voor het Algemeen Dagblad, waarvoor hij veelvuldig sporters op de Olympische Spelen heeft vastgelegd. Met zijn fotoserie van de overwinning van Suzanne Schulting heeft Ras dit jaar de eerste prijs in de categorie sport (serie) in de wacht gesleept. Een oogverblindend mooie serie met een kop, een midden en een staart, staat in het juryrapport te lezen. Verder won hij in het verleden ook prijzen zoals eerste prijs Kunst en Cultuur, eerste prijs politiek nieuws en eerste prijs nieuws series.

De lezing van Ras maakt deel van het Academy programma dat bestaat uit lezingen, rondleidingen en evenementen. Bezoekers van de tentoonstelling worden uitgedaagd om verder te kijken dan de foto en zich te verdiepen in de visuele cultuur.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?