Academy programma 2020

Kaarten voor het Academy programma kunnen vanaf nu via de website besteld worden. Laat je meenemen in de beeldverhalen van de tentoonstellingen door fotografen en media experts. Het Academy programma van dit jaar biedt rondleidingen en evenementen op anderhalve meter.

Het NonFiction Photo Festival is een doelgerichte poging om het gesprek aan te gaan over de hedendaagse kwesties die in de foto’s worden aangekaart. “Het NonFiction Photo Festival 2020 gaat in op serieuze sociale thema’s, ons Academy-programma is bedoeld om verdieping te bieden,” vertelt Andrea Hooymans, onze directeur. 

Photography tours

Kees van de Veen en Reyer Boxem, twee exposerende fotografen in de Rise Up expositie, vertellen over eigen werk en de belevingswereld van de fotograaf. Fotografen Dennis Lapre, Marion Verwey en Joost Nuijten nemen je graag mee in het verhaal van de foto, techniek en compositie aan de hand van de World Press Photo Exhibition 2020

University tours

Elk jaar geven onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen rondleidingen vanuit hun eigen expertise. Dr. Scott Eldridge vertelt bijvoorbeeld over de relatie tussen media en hoe wij de wereld zien.

Events

Het thema ‘protest’ uit de tentoonstellingen wordt uitgediept tijdens ‘A Night at the Exhibition’; een avond met rondleidingen, schrijven voor mensenrechten en een discussie rondom fotografie en protest met onder andere BLOG en Amnesty International Nederland.

Ter afsluiting organiseren we de jaarlijkse Finissage; een klein feestje met rondleidingen, een light graffiti workshop van Dennis Lapre en een gesprek met de curator van Rise Up.

Foto: Tessa Runau

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?