Also available in: enEnglish

ACADEMY

Verdiep je in de wereld van visuele cultuur met lezingen, rondleidingen en evenementen. Ga in gesprek met fotografen of laat je meevoeren in de belevingswereld van een journalist. Knowledge is power. Get some.

Foto door Jethro Bijleveld

ACADEMY SPREKERS ZILVEREN CAMERA – MEI 2019

Pim Ras winnaar 1e prijs Sport (serie)

In 2018 maakt hij een serie foto’s van Suzanne Schulting, van Olympische Val tot Sportvrouw van het Jaar. Een oogverblindend mooie serie met een kop, een midden en een staart staat in het juryrapport te lezen. Het was de 46ste prijs in de Zilveren camera carrière van Ras, waarvan hij 25 keer op het hoogste podium van de categorie mocht treden. Daarmee is hij koploper in de historie van de Zilveren Camera.

Sanne de Wilde winnaar 3e prijs Documentair Internationaal

De serie 'Double Trouble, Blessed Twice', een project van de Wilde en Benedicte Kurzen, werd bekroond met een tweede plaats binnen de categorie Documentair Internationaal bij de Zilveren Camera. Daarnaast wonnen de twee fotografen de eerste prijs in de categorie ‘Portretten - Series’ in de World Press Photo Awards 2019. In haar werk vertelt de Wilde op een indrukwekkende manier verhalen waarin vooral de mens centraal staat.

Kees van de Veen winnaar 2e prijs Politiek (serie)

Categoriewinnaar Politiek met zijn foto's over de verkiezingscampagne van de lokale partij Samen voor Pekela. Van de Veen viel ook in de prijzen bij de European Newspaper Award en World Press Photo.

Jilmer Postma winnaar 3e prijs Kunst, Cultuur en Entertainment (enkel)

De fotograaf uit Drachten dingt al sinds 2011 mee naar de Zilveren Camera. Hij won met een prachtige dronefoto.

Joost Nuijten Backstagefotograaf

Vertelt vanuit zijn achtergrond in de muziekfotografie over de Zilveren Camera. Als exposant bij de NonFiction Photo Exhibition, vertelt hij over zijn serie Code Rood als onderdeel van Gronings Gas.

Dennis Lapré Fotograaf

Veteraan in het vak met een achtergrond in educatie, vertelt Groningse fotograaf Dennis Lapré over hoe foto's tot stand komen. Meer weten over techniek en compositie? Sluit je bij Dennis' rondleiding van de Zilveren Camera tentoonstelling aan.

Marion Verwey Freelance fotograaf

Marion vertelt in haar rondleiding van de Zilveren Camera tentoonstelling over Visual Storytelling: hoe verbeeldt een fotograaf een ervaring en hoe vertaal je dat als kijker? Marion exposeerde eerder bij NonFiction Photo met haar serie Tiny Houses.

Noorderlicht Huis van de Fotografie

Het internationaal georiënteerde Huis voor de Fotografie laat haar licht schijnen over De Zilveren Camera tentoonstelling.

Also available in: enEnglish

©2019 NON Fiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

of

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

of

Create Account