Crowdfunding actie geslaagd

Nonfiction photo opent na succesvolle crowdfunding de deuren van haar nieuwe studio. Dankzij bijdragen van donateurs haalde de stichting een bedrag binnen van €1.500 voor de bouw van een nieuwe studio in de Biotoop van Haren. Tijdens feestelijke opening op vrijdag 28 augustus wordt publiek verwelkomd door de stichting achter de jaarlijkse World Press Photo Exhibition in Groningen.

Tekst: Kim Dumoré

In 44 dagen lukte het de stichting om geld in te zamelen om de studio te verbouwen en uit te rusten. “Het was echt heel spannend; ik heb de laatste week elke dag gecheckt of we ons streefbedrag al gehaald hadden. Er is altijd een kans dat het niet doorgaat natuurlijk,” vertelt Andrea Hooymans, directeur van de stichting.

Het team is tijdens de crowdfunding campagne al druk bezig geweest om de ruimte aan te pakken; een studio in de creatieve broedplaats de Biotoop te Haren. Dit deden ze zonder budget wel te verstaan, met gevonden en gerecyclede materialen: “Dankzij deze actie kunnen we de ruimte opdelen en de juiste apparatuur aanschaffen. Hier gaan we prachtige tentoonstellingen maken met z’n allen!”

Tijdens de verbouwing door Andrea Hooymans

Alle betrokkenen kunnen op 28 augustus tussen 14.00 en 17.00 een kijkje nemen in de nieuwe studio. De opening geeft de gelegenheid de makers van de studio te ontmoeten en een kleine pop-up expositie te bezichtigen als onderdeel van een activiteitenprogramma die gaande zal zijn; allemaal onder het genot van een borrel. 

De werkplaats staat open voor vrijwilligers die naast hun bijdrage aan de tentoonstellingen de mogelijkheid krijgen hun eigen projecten te ontwikkelen. “Zij dragen elk jaar bij aan de realisatie van onze tentoonstellingen en daarvoor willen we hen, naast een eigen plek, ook een stukje kennis en kunde meegeven. Deze studio is daarvoor onmisbaar,” meldt Hooymans. Ook dit jaar is de stichting op zoek naar enthousiastelingen die mee willen werken aan het festival voor en achter de schermen. 

Ook meewerken aan het festival? Meld je hier aan. 

Vrijwilligers tijdens de opbouw door Andrea Hooymans

©2022 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?