Bevestigd: de Canon Zilveren Camera komt naar Groningen! De Zilveren Camera is de nationale prijs voor de beste journalistieke foto. Het werk van alle categorie-winnaars vormt samen een reizende tentoonstelling. Deze start in Hilversum en reist dan door naar Groningen, waar de foto’s van 10 mei tot en met 2 juni te zien zijn in de Synagoge Groningen.

NonFiction Photo heeft de tentoonstelling in het verleden een aantal keer in Groningen aangeboden. In 2019 is de tentoonstelling terug in de stad en zal worden aangevuld met het NonFiction Photo Academyprogramma en een educatief programma voor scholen.

De Zilveren Camera onderscheidt sectorprijzen voor nieuws regio, nationaal en internationaal, politiek, sport, personen in het nieuws, kunst cultuur en entertainment, documentair nationaal en internationaal.

Er is bij de Nederlandse nieuwsfotografie sprake van een unieke en typisch ‘Hollandse’ perceptie op het vakgebied. Hier spelen conceptuele twist en vakmanschap een belangrijke rol. In de Nederlandse nieuwsfotografie zien we een schijnbaar moeiteloos switchen tussen autonoom en toegepast, realiteit en suggestie (soms zelfs abstractie), documentair en surrealisme. De nieuwsfotografie wordt benaderd als een kunstvorm en staat voor ‘the art of the newsphoto’. Stad en land; sport en engagement, politiek en natuur en binnen- en buitenland.

Binnekort wordt meer bekendgemaakt over het Academyprogramma, sholenbezoek en ticketverkoop.

Wil je meedoen als vrijwilliger om de tentoonstelling te helpen realiseren? Stuur dan een mailtje naar Marlie via vrijwilligers@136.144.205.216. Houdt ook onze vacaturepagina in de gaten voor het NonFiction Photo Talent programma en oproepjes voor project-vacatures in de organisatie.

 

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?