Educatiepakket voor scholen

Speciaal voor (school)groepen heeft Non Fiction Photo een uniek educatief programma ontwikkeld. Met behulp van leuke activerende lessen en de tentoonstelling maken leerlingen kennis met de World Press PhotoExhibition, persfotografie en de journalistiek.

Via lesbrieven vertellen we het verhaal achter de foto, welke impact persfotografie heeft en hoe je de foto kan lezen door te kijken. Door samen naar beelden te kijken maken we maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar en willen we het debat openen over nu en de toekomst. Het lespakket kan gecombineerd worden met een bezoek aan de World Press Photo tentoonstelling. De tentoonstelling laat de leerlingen op een indrukwekkende manier kennismaken met de wereld om ons heen.

Het educatiepakket is geschikt voor de bovenbouw VO en MBO en bestaat uit drie lesbreiven, elk met vier lessen: de fotojournalist (fotojournalistiek en beeldelementen), impact (maatschappelijke thema’s en de verhalen achter de foto) en visual storytelling (vertelstrategieën, media en beeldanalyse). Het pakket sluit onder andere aan bij de beeldende vakken, maatschappijleer, geschiedenis, aardrijkskunde en Nederlands.

Voor verdere informatie, lees dit artikel of mail: educatie@nonfictionphoto.nl Let op: de informatie en prijzen op deze pagina zijn van 2019. In het voorjaar van 2020 is het mogelijk weer te boeken voor november en december aanstaande.

BOEK EEN TENTOONSTELLINGSBEZOEK

Je kunt niet jong genoeg beginnen, dus kom met de klas naar de tentoonstelling!

Boeken Rondleiding

We geven de voorkeur aan doordeweeks klassikaal bezoek op maandag en dinsdag. Kijk hiernaast voor de prijzen en om te boeken. Boeken via CJP is ook mogelijk. Na boeking nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om datum en tijd in te plannen.

VO Voortgezet onderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een rondleiding van ongeveer 30 minuten en een kijkwijzer. Prijs €6 per leerling en docent.

Boek VO

MBO Middelbaar beroepsonderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €5 per student en docent.

Boek MBO

HBO/WO Hoger beroepsonderwijs en universiteir

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €5 per student en docent.

Boek HBO/WO

©2020 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

of

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?