BOEK EEN TENTOONSTELLINGSBEZOEK

Je kunt niet jong genoeg beginnen, dus kom tussen 16 nov en 4 dec met de klas naar de tentoonstelling!

Boeken Educatiepakket

Boek gelijk online of via CJP. Na boeking nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om datum en tijd in te plannen. Ook voor speciaal onderwijs.

Contact

VO Voortgezet onderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een rondleiding van ongeveer 30 minuten en twee lesbrieven. Prijs €6 per leerling en docent.

Boek VO

MBO Middelbaar beroepsonderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €5 per student en docent.

Boek MBO

HBO/WO Hoger onderwijs en universiteir

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €5 per student en docent.

Boek HBO/WO

Lesbrieven voor scholen

Speciaal voor (school)groepen heeft Non Fiction Photo een uniek educatief programma ontwikkeld. Met behulp van leuke activerende lessen en de tentoonstelling maken leerlingen kennis met de World Press PhotoExhibition, persfotografie en de journalistiek.

De tentoonstelling laat de leerlingen op een indrukwekkende manier kennismaken met de wereld om ons heen. Via voorbereidende lesbrieven vertellen we het verhaal achter de foto, welke impact persfotografie heeft en hoe je de foto kan lezen door te kijken. Door samen naar beelden te kijken maken we maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar en willen we het debat openen over nu en de toekomst. De lesbrieven kunnen gecombineerd worden met tentoonstellingsbezoek. Het is ook mogelijk om enkel de tentoonstelling te bezoeken en tijdens een interactieve rondleiding de thema’s uit de lesbrieven te behandelen.

Het educatiepakket is geschikt voor de bovenbouw VO en MBO en bestaat uit een bezoek aan de World Press Photo tentoonstelling en twee lesbrieven. Naast een algemene introductie, worden verschillende onderwerpen behandeld: de fotojournalist (fotojournalistiek en beeldelementen), impact (maatschappelijke thema’s en de verhalen achter de foto) en visual storytelling (vertelstrategieën, media en beeldanalyse). Het totale pakket sluit onder andere aan bij de beeldende vakken, maatschappijleer, geschiedenis, aardrijkskunde en Nederlands.

Voor verdere informatie, lees dit artikel! U kunt ook contact met ons door Marlie te mailen via educatie@nonfictionphoto.nl of 0630653013 te bellen!

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?