Educatie

Wij bewapenen de wereld graag met kennis. Binnen onze beeldcultuur is veel te weten. Je kunt leren kijken naar wat je ziet, maar bijvoorbeeld ook naar context, intentie en verhaal. Hoe meer je weet, hoe dieper je kunt gaan.

 

Les op locatie

We komen graag langs om op school les te geven. Wij verzorgen workshops, losse lessen en lessenreeksen voor VO bovenbouw tot WO niveau.  Dat kan als aanvulling op of ter vervanging van tentoonstellingsbezoek. Leerlingen en studenten kunnen zelf aan de slag als fotograaf of leren over fotografie in de maatschappij.

Tentoonstellingsbezoek

Bezoek de wereldberoemde World Press Photo Exhibition met de klas in Groningen. Dat kan tussen 14 november en 2 december 2022, voor VO tot en met WO niveau. Een bezoek duurt ongeveer 60 minuten, met een rondleiding van een half uur. Er is ruimte om eigen opdrachten te maken en de mogelijkheid een specifiek thema voor de rondleiding af te spreken.

Lezingen

We praten graag over fotografie, dus boek een lezing met één van onze sprekers. Denk aan een lezing over de World Press Photo Exhibition, de rol van fotografie in de samenleving of visual literacy. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

nl_NLNederlands