Expo Wake Up Your Mind

Migranten zijn volop in het nieuws. Maar wie gaan er schuil achter die cijfers en grafieken? In samenwerking met NonFiction Photo en Stichting Vluchtelingenwerk Noord-Nederland, hebben zo’n zes studenten een digitale foto-expositie gelanceerd. Zie wat zeven migranten in Groningen beweegt in de online tentoonstelling van Wake Up Your Mind die hier te zien is.  

Tekst: Kim Dumoré

Het project

Met deze online expositie willen de jongeren discriminatie en vooroordelen ten aanzien van migranten verminderen. Dit doen ze door bewustzijn, begrip en kennis te creëren over migranten en andere culturen. NonFiction Photo gaf het jongerenteam een lezing en workshop over fotografie om de groep jongeren te ondersteunen in het project. De instagram pagina van Wake Up Your Mind toont de voortgang van jongerenprojecten door heel Nederland en geeft alvast een voorproefje van de tentoonstelling.

Mustapha door Lieke Molenaar

De makers

Zes jonge studenten, tussen de 18 en 25 jaar, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor Wake Up Your Mind. Het initiatief brengt (nieuwe) Nederlandse jongeren samen om in één jaar een compleet eigen idee uit te voeren. Uit de brainstormsessies van deze groep werd een fotografisch project geboren die de verhalen van 7 migranten in Groningen verbeeldt. De foto’s vallen binnen het thema ‘de mens achter de migrant’ en laten zien waar mensen zich thuis voelen, van wie ze gelukkig van worden en wie ze inspireert in het leven.

Een deel van de jongeren kwam naar de NonFiction Photo Studio voor foto-kennis

NonFiction Photo helpt graag groeiende initiatieven op weg door haar kennis te delen. Heb jij een project waar onze kennis maar al te goed van pas komt? Neem dan contact met ons op. 

Oleg door Nick Robot
Oleg door Nick Robot

©2022 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?