Geïnspireerd door ‘Venezuela Crisis’ beleven we de fotografie in 4D tijdens een filmvertoning van Women of Venezuelan Chaos in samenwerking met het Groninger Forum.

Op de World Press Photo of the Year, gemaakt door Ronaldo Schemidt zien we José Victor Salazar Balza (28) die vlam vat temidden van een gewelddadige botsing met de  oproerpolitie tijdens een protest tegen President Nicolás Maduro, in Caracas. Sinds 2010 is er in Venezuela een diepe economische en politieke crisis gaande. Dit heeft onder andere geresulteerd in het feit dat 90% van de bevolking in armoede leeft, er grote tekorten zijn aan werk en basisvoorzieningen en nationale misdaadcijfers ongekend hoog zijn.

Dit actuele en prangende conflict vormt ook het toneel van de documentaire Women of Venezuelan Chaos (2017) , dat de impact van de noodsituatie op gewone mensen in Venezuela op indrukwekkende wijze verbeeldt. Verschillende vrouwen van talrijke generaties en achtergronden vertolken hierin hun kijk op het conflict en de impact ervan op hun eigen leven. Voorafgaand is er een introductie op de film.

De documentaire is onderdeel van het NonFiction Photo Academy Extern programma. Kaarten zijn verkrijgbaar via Forum Images.

Introductie in het Engels door fotograaf Sven Sleur. Filmvertoning van 14.00 – 16.00 met Engelse ondertiteling.

 

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?