Fotografen aan het woord

Groningen – Altijd al willen weten hoe het verhaal achter een foto tot stand komt? Of ben je benieuwd hoe je zelf een foto met een goed verhaal kunt maken? Rondleidingen door fotografen in mei en juni, tijdens de Zilveren Camera tentoonstelling, bieden een uitkomst.

Door Ayla Elzinga

De rondleidingen bevatten onderwerpen variërend van ‘beeldbeleving vastleggen en ervaren’ tot ‘hoe komt een beeldverhaal tot stand’. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de speciale ‘Gronings Gas’ tentoonstelling, waarbij scholieren en lokale fotografen een kritische blik werpen op de gaswinning.

Joost Nuijten

Joost Nuijten, fotograaf die zich onder andere specialiseert in documentaire en muziekfotografie, vertelt meer over de Gronings Gas serie in zijn rondleiding. Deze rondleiding is in het Engels, dus met internationale bezoekers wordt rekening gehouden.

Marion Verwey

Fotografe Marion Verwey licht bezoekers in over Visual Storytelling. Dat wil zeggen: hoe je beeldbeleving kunt vastleggen en ervaren.

Dennis Lapré

Nieuwsgierig geworden hoe zo’n beeldverhaal tot stand komt? Dennis Lapré legt het uit. De fotograaf kent als geen ander de weg naar een beeldverhaal met de vele sprekende portretten die hij al gemaakt heeft.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?