We leven in een beeldcultuur; social media, nieuws, reclame. Waar kijk je naar, hoe analyseer je wat je ziet en welke boodschap heb je eraan? Deze vragen horen thuis in de categoery ‘visual literacy’: hoe ‘lees’ je beeld? Daar vertellen we alles over tijdens klassikaal tentoonstellingsbezoek en in ons educatiepakket.

Het lespakket bestaat uit vier lessen: de fotojournalist; onderzoeksjournalist; milieu; en debat. Aan de hand van tekst, beeld, vragen en opdrachten. Om scholieren (VO) en studenten (MBO) mee te nemen in de persfotografie bieden bij een educatiepakket en rondleidingen (ook HBO en WO) voor scholen aan. Rondleidingen kunnen op aanvraag afgestemd worden op specifieke onderwerpen. Meer weten of gelijk boeken? Mail naar educatie@136.144.205.216.

Educatiepakket

Het educatiepakket voor Voortgezet Onderwijs en MBO draagt bij aan het voorbereiden op kritisch en reflectief burgerschap wat aansluit bij de pedagogische functie van de school. De opdrachten brengen op een interactieve manier artistieke, maatschappelijke en persoonlijke thema’s samen. Onze lespakketten sluiten goed aan op verschillende onderwijsvormen en zijn te gebruiken voor vakken als Maatschappijleer, Filosofie, Beeldende Kunst, CKV, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Nederlands; of studierichtingen in het sociaal-maatschappelijke, communicatieve, artistieke en culturele segment.

Kosten voor het educatiepakket bedragen €4 per leerling, student en begeleider. De prijs is inclusief tentoonstellingsbezoek en rondleiding (ongeveer 45 minuten).

Scholenbezoek

Het is mogelijk om als onderdeel van uw opleiding de World Press Photo tentoonstelling te bezoeken. Rondleidingen duren zo’n 45 minuten, waarna studenten de gelegenheid hebben de tentoonstelling op eigen houtje te bekijken. Rondleiders gaan in op zowel de technische als de artistieke aspecten van het beeld, evenals de sociaal-maatschappelijke achtergrond. Rondleidingen kunnen op verzoek aan een specifiek vak of door de docent gegeven opdracht worden aangepast.

Kosten voor het tentoonstellingsbezoek met rondleiding bedragen €5 per student en begeleider.

Academy

De World Press Photo tentoonstelling confronteert. De verhalen van over de hele wereld tonen een ‘no fiction’ werkelijkheid zonder opsmuk of sprookjes. Daarom hebben we voor iedereen die niet met de klas komt, een Academy opgericht: workshops, lezingen, rondleidingen en evenementen die de diepte ingaan. Lees er meer over in ons Academy programma voor World Press Photo 18 (even naar beneden scrollen).

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?