NonFiction Photo Festival 2020

De World Press Photo Exhibition is terug in Groningen, maar nu in een nieuwe jasje: het NonFiction Photo Festival 2020. Van 19 november tot en met 6 december is het festival te beleven in de Synagoge Groningen. Bekijk lokaal en internationale beeldverhalen van topkwaliteit in hartje Groningen. Lokale fotografen verbeelden het verhaal van het Noorden, terwijl de internationaal geroemde World Press Photo Exhibition de rest van de wereld onder de loep neemt. Het festival is dagelijks geopend voor publiek. Voor wie meer wil weten is er weer een prikkelend Academy programma voor iedereen. Kom genieten van de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar!

Tekst: Kim Dumoré

World Press Photo Exhibition 2020

Deze wereldberoemde fototentoonstelling bestaat uit de beste, belangrijkste beeldverhalen van over de hele wereld. Portretten, documentaire series, nieuws- natuur- en sportfoto’s doen verslag van wat er in de wereld gaande is. Protest en de rol van de jeugd bij het teweegbrengen van verandering is dit jaar een belangrijk thema. Alle 150 prijswinnende beelden zijn samengesteld tot een indrukwekkende, internationale tentoonstelling.

Dit jaar zijn er 73,996 foto’s ingestuurd door 4283 fotografen uit 125 landen. In april is Straight Voice van Yasuyoshi Chiba verkozen tot World Press Photo of the Year 2020. De winnende foto toont een jonge man die, verlicht door mobiele telefoons, protestgedichten uitdraagt tijdens een black-out in Khartoem, Soedan. Romain Laurendeau’s Kho, the Genesis of Revolt, is verkozen tot World Press Photo Story of the Year 2020. Zijn fotoserie vertelt het verhaal van de Algerijnse jeugd en hoe ze de grootste protestbeweging van Algerije in decennia hebben ontketend. 

Straight Voice door Yasuyoshi Chiba
Straight Voice door Yasuyoshi Chiba

Rise Up

Wat roert zich in het Noorden? Wat is er gebeurd in een jaar van protesteren voor cultuur, natuur, rechten en traditie en wat heeft het ons opgeleverd? Noordelijke fotografen vertellen het verhaal van burgerinitiatieven, protesten en de mensen die strijden voor hun idealen.

 

Het festival is geschikt voor jong en oud en wordt tweetalig aangeboden.

 

Openingstijden:

ma t/m wo : 10.00 – 18.00 

do en vr : 10.00 – 21.00

za 28 nov en 5 dec : 10.00 – 18.00 

za 21 nov : 14.00 – 18.00 

zo : 10.00 – 18.00 

 

Prijzen: 

€8,00 Regulier ma t/m vr

€9,00 Regulier zaterdag en zondag

€5,00 Reductie (student (MBO/HBO/WO), onder de 18 jaar en ticketdeals)

€1,00 Stadjerspashouders

€1,00 Kinderen 6 tot en met 11 jaar 

€0,00 Kinderen onder de 6 jaar

Bezoekers tijdens de expo door Tessa Runau
Bezoekers tijdens de expo door Tessa Runau

©2022 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?