NonFiction Photo Festival opent op 19 november

Het NonFiction Photo Festival opent een week later haar deuren. In verband met de lockdown voor musea is het festival nu open van 19 november tot en met 6 december. Het team is hard bezig in de Synagoge om het festival op poten te zetten. 

tekst: Kim Dumoré

People chant slogans as a young man recites a poem, illuminated by mobile phones, before the opposition's direct dialog with people in Khartoum on June 19, 2019. - People chanted slogans including "revolution" and "civil" as the young man recited a poem about revolution. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP)

Zo’n 70 vrijwilligers hebben maandenlang naar het festival toegewerkt. Zij krijgen nu een extra week om alles in orde te brengen voor een corona-proof festival. “Het is financieel gezien echt een heel spannende periode voor ons,” vertelt Andrea Hooymans, directeur van de stichting. “Nu we een week korter open zijn betekent dat, dat we minder bezoekers zullen ontvangen. Gelukkig hebben we steun van onze partners, bezoekers en de community natuurlijk.”

De NonFiction-gemeenschap is razendsnel gegroeid. In 2018 begon de organisatie lokale tentoonstellingen te produceren, in 2019 kwam daar een talenttraject bij en in 2020 is er een werkplaats in de Biotoop in Haren bijgekomen. De organisatie voelt als een echte ‘community’ waar iedereen, van internationale studenten tot gepensioneerden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samenkomen en een kans krijgen zich te ontwikkelen. “We hebben met onze unieke organisatievorm de afgelopen jaren laten zien uit welk hout we gesneden zijn: de organisatie barst van het talent en toewijding. We hebben dan ook goede moed dat we ons door deze pandemie heen kunnen slaan!”

'Fading Flamingos' by Maximilian Mann for DOCKS-Collective.

©2022 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?