NonFiction Photo Festival 2021

Het festival is van 12 november – 5 december te zien in de Synagoge Groningen. Bekijk internationale- en lokale fotografie van topkwaliteit in hartje Groningen.

Lokale fotografen vertellen het huidige verhaal van de mode in Fair Fashion, terwijl de wereldberoemde World Press Photo Exhibition de rest van de wereld onder de loep neemt. Het festival is dagelijks geopend voor publiek. Voor wie meer wil weten is er een interactief Academy programma voor iedereen, met rondleidingen en presentaties over de tentoonstellingen. Tickets haal je online en aan de deur.

World Press Photo Exhibition 2021

De geroemde World Press Photo Exhibition 2021 toont de ‘verhalen die verteld moeten worden’ van uit de hele wereld. Kleurrijke portretten, aangrijpende documentaire series en indrukwekkende natuurfotografie zijn te zien als enkele beelden en fotoseries. 

Fair Fashion tentoonstelling

De vraagstukken die in de World Press Photo Exhibition aan de orde komen, krijgen een lokaal antwoord met Fair Fashion. Deze groepstentoonstelling heeft een oplossingsgerichte invalshoek. Verschillende fotografen, ontwerpers en kunstenaars werkten samen om het verhaal te vertellen van fast versus fair fashion.

Academy programma

Wil je meer weten over fotografie en het verhaal achter de beelden? Bespreek de tentoonstellingen met een fotograaf of media expert van de Rijksuniversiteit Groningen. Je kunt ook één van onze special avondevenementen bezoeken.

Rondleidingen

We bieden doorlopend gratis korte rondleidingen  aan van de World Press Photo Exhibition. Vraag ernaar bij de kassa.

Wil je liever meer weten over de prachtige festivallocatie, de Synagoge Groningen? Probeer dan één van de rondleidingen, dagelijks om 13.00. Koop gewoon een festivalkaartje en vraag bij de kassa om deze rondleiding in het Nederlands, Engels of Duits.

Recent Nieuws

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?