Doe je aan fotografie, schrijven, kunst of vormgeving en wil je je professioneel ontwikkelen? Meld je dan aan voor het gratis NFP Talenttraject. Onder begeleiding van een coach help je de NonFiction Photo Exhibition te realiseren. Je doet waardevolle werkervaring op en neemt deel aan workshops en werkbesprekingen. Geef je nu op!

De NonFiction Photo Exhibition toont beeldverhalen uit het Noorden. Maar voordat deze aan publiek gepresenteerd wordt, gaat er een heel maakproces aan vooraf. De tentoonstelling moet worden gecureerd, ontworpen, geproduceerd, gedocumenteerd en gepromoot. Dat doen we graag met een mix van professionals en ambitieuze mensen in opleiding.

Als je meedoet, doe je niet alleen belangrijke werkervaring en contacten op, maar je krijgt ook de kans om jouw werk te laten zien als onderdeel van de Zilveren Camera tentoonstelling in Groningen! Dat betekent dat meer dan 5.000 mensen jouw werk te zien krijgen.

Talentteams voor de voorjaarstentoonstelling zijn:

  • Fotografie: documentatie, reportage en portretten – VOL
  • Journalistiek: persberichten, nieuwsartikelen, blogs en reportages – VOL
  • Vormgeving: ontwerp, kunst, licht en installaties – VOL

Het is vaak mogelijk om de uren om te zetten in EC’s voor de vrije ruimte. Werk je als videograaf, wil je ervaring opdoen aan de organisatorische kant of wil je stage lopen? Stuur ons een mailtje en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Als lid van het talentteam, krijg je een plekje op de Talentmuur midden in de tentoonstelling, een eigen profiel met portfolio op de website. Daarnaast mag je deelnemen aan de Jonge Makers sessies met gerenommeerde fotografen en ‘industry professionals’ en krijg je gratis toegang tot alle Academy evenementen en tentoonstellingen. Je krijgt een kijkje in de keuken van een groot cultureel evenement en werkt mee in de organisatie. Daarnaast wordt je uitgenodigd voor de VIP opening van de Zilveren Camera, de gezellige vrijwilligersbijeenkomsten en de eindborrel.

Bij de voltooiing van het traject komt een wederzijdse evaluatie, krijg je feedback op je werk en ontvang je een certificaat van deelname plus aanbevelingsbrief. We sluiten alles samen af met een borrel in juni.

Deelname aan het traject is geheel gratis! Wil je meedoen, mail dan jouw CV, motivatie en portfolio naar Andrea via talent@nonfictionphoto.nl. De trajecten beginnen half maart dus wees er snel bij.

Wil je graag meer ervaring opdoen in bijvoorbeeld portretfotografie en reportages? Solliciteer dan naar een plekje in het NFP Talent Fotografie team.

Het traject duurt zo’n vier maanden, waarin je eerst opdrachten krijgt en later de mogelijkheid hebt om veel vrije invulling te geven aan wat je fotografeert. Je leert over cameragebruik, fotografietechnieken, werken in opdracht en met deadlines. Je krijgt te maken met de curator van NonFiction Photo en met het marketingteam waar je werk voor aanlevert ter publicatie.

Met een groep van maximaal 5 deelnemers krijgt je zo’n 20 opdrachten, die je uitvoert onder begeleiding van een coach.

De gemaakte foto’s zullen gebruikt worden op de website, social media en drukwerk van stichting NonFiction Photo. Dat betekent heel veel bereik voor jouw werk!

Het talent team fotografie staat open voor autodidacten en studenten MBO, HBO en WO. Voorwaarde is dat je beschikt over een eigen spiegelreflexcamera of een camera van vergelijkbare professionele kwaliteit. Als je deelneemt kun je er voor kiezen om ook als rondleider getraind te worden; dan ben je ook educatievrijwilliger. Dit is mogelijk ook een voortraject van het NFP Jonge Makers team.

Als teamlid vormgeving help jij de tentoonstellingen van NonFiction Photo vorm te geven. Denk hierbij aan installatie van panelen, lichtontwerp en het maken van objecten voor de nieuwe huiskamer.

De opdracht is tweeledig; je werkt mee met het produceren van het hoofdplan en je bedenkt een eigen project binnen het hoofdplan – bijvoorbeeld de vormgeving van de bibliotheek, een logo-object of de talentmuur.

Tijdens het traject ervaar je alle aspecten van tentoonstellingsvormgeving, van conceptontwikkeling en budgettering tot het bouwen en installeren van de objecten. Je werkt aan een eigen project (desgewenst samen met iemand anders) en in teamverband met de curator, hoofd vormgever, grafisch ontwerper en bijvoorbeeld journalisten of fotografen.

Dit is hands-on werken met een duidelijk resultaat: jouw werk midden in een tentoonstelling waar duizenden mensen op af komen. Voor dit traject krijg je coaching en zijn er werkbesprekingen; geen workshops want alle taken zijn gelijk uitvoerend en al doende leert men.

We zijn op zoek naar vormgevers die ook uitvoeren, dus de positie staat open voor alle studenten met een portfolio op het gebied van ruimtelijk werk. Dus ook geschikt voor studenten beeldende kunst, theatervormgeving, houtbewerking en architectuur.

Als je het interessant vindt, is het ook mogelijk om het traject verder uit te breiden. Je blijft dan tot en met juni lid van het team en werkt mee aan de reizende tentoonstelling van NonFiction Photo, samen met Canon Nederland.

Als beginnend tekstschrijver met journalistieke ambities kun je bij NFP terecht om de kneepjes van het vak te leren.

Onder begeleiding van een coach leer je middels workshops en opdrachten hoe je op de juiste manier persberichten en nieuwsartikelen schrijft. Vervolgens ga je verder in op eigen interesses, zoals interviews, blogs en/of verslagen van evenementen.

Samen met de andere deelnemers kijk je kritisch naar zowel vorm als inhoud; individueel doe je onderzoek naar de onderwerpen waar je over schrijft. De teksten die je schrijft worden na goedkeuring gelijk gebruikt voor de externe communicatie van de stichting. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de NFP tentoonstellingen, fotografen, rondleiders, vrijwilligers en het Academy programma.

Het talent team journalistiek staat open voor studenten in alle soorten en maten, mits zij de Nederlandse taal goed beheersen. Alles wat je nodig hebt om hieraan deel te nemen is een laptop, een kritische blik en een open houding.

©2019 NON Fiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

of

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

of

Create Account