PARTNERS

Zonder onze partners waren we niet ver gekomen. Zij helpen ons om de juiste kennis, kwaliteit en materialen in huis te halen.

Rijksuniversiteit Groningen

De universiteit en NonFiction Photo hebben elkaar gevonden in een inhoudelijke samenwerking op basis van talent, verbinding en verbeelding. Onderzoekers aan de RuG delen hun expertise met studenten en stadjers als onderdeel van het Academy programma.

World Press Photo

Als partner organisatie van stichting World Press Photo uit Amsterdam, presenteert NonFiction Photo de World Press Photo tentoonstelling in Groningen. Amsterdam stuurt de panelen naar het Noorden, waar NonFiction Photo de rest regelt, van locatie tot programma.

ANP

ANP Foto, de fotodienst van het Algemeen Nederlands Persbureau, ontstond in 1946 en is uitgegroeid tot de grootste beeldbank van Nederland met meer dan 90 miljoen beelden. Voor het ANP zijn initiatieven als NonFiction Photo Festival belangrijk. Hierdoor krijgt fotografie het draagvlak wat ze verdient, want zonder fotografie kan het volledige nieuwsverhaal niet verteld worden.

FotoFabriek

Onze lange termijn partner-in-papier draagt bij aan tentoonstellings- en promotiemateriaal. Papier is een verhaal apart en elke foto verandert met de oppervlakte waar het op gedrukt is. Daar hebben ze bij de Fotofabriek wel kaas van gegeten!

Kunstraad Groningen

Als subsidiënt namens de gemeente Groningen geeft de Kunstraad financiële ondersteuning voor ons educatieprogramma en tentoonstellingen. Henk Staghouwer, Gedeputeerde Cultuur bij Provincie Groningen: ‘’NonFiction Photo levert een bijdrage aan het maatschappelijke debat, en zorgt ervoor dat mensen niet meer weg kunnen kijken.”

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent. Ze supporten het NonFiction Photo Festival 2020 door middel van een financiële bijdrage.

Synagoge Groningen

Sinds 2016 is de Synagoge Groningen het decor voor de tentoonstellingen van NonFiction Photo. In samenwerking met de Synagoge, verwezenlijkt NonFiction Photo haar plannen tot een indrukwekkende beleving voor publiek.

Doppio Groningen

We genieten ervan om aan de overkant van de straat heerlijke verse koffie te halen om op te warmen. De koffieliefhebbers van Doppio steunen NonFiction Photo al jaren met koffie voor het hele team. Sterker nog: ze serveren pizza tijdens het festival! Geniet mee en gebruik je festivalticket om korting te krijgen op koffie en pizza!

Logo Doppio

SPONSOREN

We zijn heel blij te weten dat er mensen zijn die achter onze idealen en projecten staan. Onze sponsoren maken onze vrijwilligers en bezoekers blij bij de uitvoering hiervan.

Smaak Van brazilië Logo
Logo Fotofabriek
Logo Doppio
Logo Virtio
Zabawas logo
nl_NLNederlands