RISE UP

Deze fototentoonstelling toont het verhaal van het Noorden in tijden van protest: hoe proberen we onze wereld ten goede te veranderen?

Wat zijn de Noordelijke ‘local solutions to global problems’? Wat is er gebeurd in een jaar van protesteren voor cultuur, natuur, rechten en traditie en wat heeft het ons opgeleverd? Noordelijke fotografen vertellen het verhaal van burgerinitiatieven, protesten en de mensen die strijden voor hun idealen.

Als reactie op de World Press Photo Exhibition, reageert de foto-expositie op de wereldwijde protesten van het afgelopen jaar die ook in het Noorden hun stempel hebben gezet. De moderne gemeenschapszin. De kracht van een samengebalde vuist, schoktactiek, sociale bewegingen starten, zogenaamde ‘grassroots initiatives’. Rise Up verkent het brede spectrum aan vormen van lokaal initiatief en protest; van het Boerenprotest door Siese Veenstra, tot de Beach Cleanup op Schiermonnikoog, vastgelegd door Remko de Waal. Beide fotografen wonnen met deze fotoprojecten de Zilveren Camera 2020. Het werk van Kees van de Veen, ook prijswinnaar bij de Zilveren Camera, Anjo de Haan en Reyer Boxem zijn ook te bewonderen tijdens het festival.

Hierbij worden de verhalen van pioniers uit het Noorden verteld. Wie en wat gaan er schuil achter de burgerinitiatieven die we in onze eigen omgeving zien bloeien? Bekijk de verhalen van Catcalls of Grunn, Tuin in De Stad, Gewoon een Kop Koffie en meer.

Deze tentoonstelling was te zien als onderdeel van het NonFiction Photo Festival 2020, 19 november – 6 december in de Synagoge Groningen.

EXPOSANTEN

Reyer Boxem

Fotograaf

Anjo de Haan

Fotograaf

Kees van de Veen

Fotograaf

Siese Veenstra

Fotograaf

Remko de Waal

Fotograaf

Andrea Hooymans

Curator

EXPOTEAM

Frederiek Bennema

Onderzoeker Hanzehogeschool

Anna van Cauwenberge

Onderzoeker Rijksuniversiteit Groningen

Kim Dumoré

Redacteur

Ilenia Trevisin

Grafisch ontwerper

Iris Ketelaar

Redacteur

Dries Verbeke

Meesterbouwer

HET LAATSTE NIEUWS

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?