Stagevacature Diversiteitsmedewerker

De stichting staat bekend om de organisatie van het NonFiction Photo Festival, met onder andere de World Press Photo Exhibition in Groningen. Het kantoor bevindt zich in culturele broedplaats de Biotoop te Haren, waar een klein team het jaar rond actief is. NonFiction Photo (NFP) kent een horizontale organisatiestructuur en is van zichzelf al erg divers wat betreft leeftijd, opleiding en afkomst. In verband met inclusiviteit, is de voertaal Engels voor alle vrijwilligersbijeenkomsten en ook op kantoor, mocht de kantoor teamsamenstelling daarom vragen.

Deadline 20 maart 2022.

”Ik kan kansen krijgen door deel te nemen aan verschillende projecten, in een inclusieve sfeer, met goede mensen. NFP probeerde vooral internationaler en diverser te zijn. Je ontmoet dus niet alleen mensen uit hetzelfde culturele veld, maar ook uit verschillende culturen en werkvelden. Deze ervaring inspireert je zeker om je persoonlijke vaardigheden te verbeteren.”                                    – Shoui, Marketing Stagiar, 2021

Werkzaamheden
Als diversiteitsmedewerker, help je bij het vormgeven van het
diversiteitsbeleid van de stichting. Als ANBI instelling onderschrijft
NFP de Code Cultural Governance. Onderdeel van deze code is de Cultural Diversity Code waarin richtlijnen worden gespecificeerd om diversiteit te bevorderen. In lijn met deze richtlijnen wil NFP pragmatisch beleid formuleren en dit doorvoeren in haar interne- en externe communicatie.
 
 • Samenvatten Cultural Diversity Code (CDC)
 • CDC vertalen in praktische doelstellingen
 • Huidig NFP beleid met betrekking tot de CDC herzien
 • Huidige diversiteit surveys analyseren
 • Nieuwe diversiteit surveys maken en afnemen
 • Adviseren van het marketingteam betreft communicatie in lijn met de CDC
 • Optie: veldonderzoek naar diversiteit
 • Optie: bijdrage talentmuur diversiteit voor het NonFiction Photo Festival 2021
Profiel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 • Een opleiding in diversiteit (nog in opleiding)
 • Kennis van Excel, Google Drive en Surveymonkey is een pré
 • Ervaring met marktonderzoek is een pré
 • Ervaring met beleidsvoering is een pré
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, in het Engels (en eventueel in het Nederlands)
 • Je bent een teamplayer, maar ook goed in staat om zelfstandig te werken
Stage

Het is mogelijk om een deel van deze functie op te pakken als stagiair. Onder begeleiding van ervaren professionals werk je voltijd of deeltijd. Bekijk de stagepagina voor meer informatie.

Traineeship

Sta je aan het begin van jouw carrière, dan is het mogelijk om deze functie te vervullen als trainee. Het gaat dan om een werkervaringsplek met persoonlijke begeleiding en veel verantwoordelijheid.

Professioneel

Wil je jouw ervaring inzetten voor de culturele sector, een carrièreswitch maken of heb je tijd over? Sluit je als professional aan en deel jouw kennis met de rest van het team. Verwacht veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid.

“Toen ik mijn studiegenoten over mijn stage bij NonFiction vertelde, reageerden ze jaloers. En terecht! Had me geen leukere stageplek voor kunnen stellen!” – Natan, stagiair 2020

NonFiction Photo Community

NonFiction photo is een ideologische organisatie met oog voor haar mensen. Hier werk je zowel zelfstandig als in teamverband als onderdeel van een divers team in een creatieve omgeving. Je hebt veel ruimte voor zelfontplooiing,  krijgt een kijkje in de keuken van een grootschalig cultureel evenement en kunt (bekende) fotografen ontmoeten. Het team komt maandelijks samen voor overleg en gezelligheid en sluit de periode af met een feest. Dankzij de korte lijntjes is er veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.

Verdere voordelen

 • Deelname aan het trainingsprogramma voor rondleiders.
 • Deelname aan workshops zoals fotografie, metaal, ontwerp en excel.
 • De mogelijkheid om (bekende) fotografen te ontmoeten en te netwerken met partner-organisaties en fotografen.
Extra

Na de stage zijn er nog extra voordelen zoals:

 • Gratis toegang tot alle evenementen van het NonFiction Photo Festival inclusief de VIP opening, en het Academy programma met rondleidingen en lezingen
 • Een aanbevelingsbrief namens stichting NFP (in overleg op aanvraag)
Werkperiode

Voor deze functie ben je actief tussen februari en juli voor 10 tot maximaal 30 EC. Je werkt in principe op ons kantoor in de Biotoop, Haren (ten minste één dag per week en in overleg ook thuis).

Je werkt twee tot drie dagen per week 9afhankelijk van hoe snel je werkt) voornamelijk bij ons op kantoor tussen 10.00 en 18.00. De werkdagen en tijden kunnen in overleg worden afgestemd, zolang alles op tijd af is. Ook (deels) thuis werken is bespreekbaar.

De taken kunnen worden uitgebouwd, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en interesses. Het is mogelijk om in overleg te schuiven met de timing van de werkzaamheden.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan jouw CV en motivatie voór zondag 20 maart op naar Andrea Hooymans (directeur NFP) via andrea@nonfictionphoto.nl. Sollicitaties zijn de week daarop in de Biotoop, Kerklaan 30, Haren.

Twijfel je over jouw beschikbaarheid, heb je vragen of wil je deze functie inzetten als stage, neem dan vrijblijvend contact op per mail of telefoon met Marlie via talent@nonfictionphoto.nl. We denken graag met je mee.

Op zoek naar een andere functie bij ons? Bekijk onze vacatures.

Aquisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

nl_NLNederlands