Groningen – Leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum uit Appingedam stellen met trots hun foto’s tentoon tijdens de Zilveren Camera tentoonstelling Groningen. Met de expositie “Gronings Gas” brengen ze onder leiding van Canon Nederland en Stichting NonFiction Photo de impact van de Groningse gaswinning in beeld.  Het werk van de jongeren is van 10 mei tot en met 2 juni te zien in de Synagoge Groningen.

Expo ‘Gronings Gas’

De expo ‘Gronings Gas’ combineert de stem van de nieuwe generatie met beelden van lokale fotografen zoals Jan Zeeman en Kees van de Veen. De groepstentoonstelling geeft een overzicht van belangrijke spelers, momenten en verhalen. Daarbij wordt de gaswinning in de regio vanuit het verleden, het heden en de toekomst belicht. De jongeren zelf zetten de gevolgen én de oplossingen van de gaswinning in de schijnwerpers vanuit hun eigen belevenis.

Canon Young People Programme

De foto’s die de jongeren presenteren maken deel uit van het Young People Programme: een internationaal programma waarmee Canon jongeren de mogelijkheid geeft om maatschappelijke problemen via fotografie op een overtuigende manier over het voetlicht te krijgen.

Training fotografie

Tijdens een voorbereidende workshop kregen de leerlingen van fotograaf Bas Meelker een spoedcursus fotografie en visuele storytelling. De deelnemers werden begeleid door studenten van de opleiding Fotograaf van Noorderpoort Kunst & Multimedia en Stichting NonFiction Photo assisteerde bij de professionele beoordeling van de beeldverhalen.

De tentoonstelling “Gronings Gas” is vanaf 10 mei dagelijks te zien in de Synagoge Groningen en reist midden juni verder naar Appingedam. Reguliere tickets kosten €8,00 en worden verkocht aan de deur.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?