TALENT TRACK 2021

Je moet ergens beginnen, waarom niet bij ons? Talent heeft de toekomst. Daarom werpen wij ons op als broedplaats voor talent in de categorie fotografie en ruimtelijke vormgeving. Wij een upgrade, jij een upgrade. De Talent Track is al begonnen. Hou een oogje in het zeil voor volgend jaar!

Het Talent Track bestaat in principe uit deels eigen projecten en deels meedraaien in het team. Je krijgt feedback op je werk, leert nieuwe vaardigheden en krijgt trainingen en/of workshops.

Als je meedoet, doe je niet alleen belangrijke werkervaring en contacten op, maar je krijgt ook de kans om jouw werk te laten zien als onderdeel van het festival! Dat betekent dat meer dan 5.000 mensen jouw werk te zien krijgen.

Verloop

De talenttracks starten op 1 september en lopen door tot begin december. Afhankelijk van hoe snel je werkt en hoeveel werk je op je neemt, neemt deze track ongeveer één tot twee dagen werk per week in beslag.

Je kunt werken op ons kantoor (Headquarters) met fotostudio en werkplaats of op locatie. Je hebt contact met jouw begeleiders over jouw persoonlijke ontwikkeling, je volgt workshops, neemt deel aan werkbesprekingen met de mededeelnemers en werkt aan individuele- en groepsopdrachten. Genoeg mogelijkheden om jouw portfolio uit te breiden en professionele werkervaring op te doen dus!

Aanmelden talent track

Het talent track is bedoeld voor iedereen met de bedoeling zichzelf verder te ontwikkelen. Het is ontworpen voor studenten en starters op de banenmarkt. We staan ook open voor autodidacten met een goed portfolio. Laat maar zien wat je in huis hebt! Interesse? Solliciteer voor 26 Augustus door je motivatie, CV en portfolio te sturen naar talent@nonfictionphoto.nl. Wil je de track gebruiken als stage of EC credits? Dat kan; MBO, HBO of WO. De uren en details regelen we wel.

Fotografie Nederlands en Engels

Als onderdeel van het fotografieteam leg je het NonFiction Photo festival en alle voorbereidingen vast. Fotografen Dennis Lapré en Andrea Hooymans leren je alles van technische zaken tot visual storytelling. Je krijgt workshops, opdrachten en feedback op je werk van de marketingafdeling en je teamleden. Als extraatje zou je op het festival rondleidingen kunnen geven van de World Press Photo Exhibition.

Inhoud

Reportage, portretten en documentairefotografie opdrachten. Begeleiding door curator Andrea Hooymans en fotograaf Dennis Lapré.

Tijdlijn

1 september | groepssollicitatie 15.00 – 17.00

13 oktober | evaluatie NFP portfolio 15.00 – 17.00

13 november | workshop event fotografie: 10.00 – 11.00 instructies, 14.00 – 15.00 werkbespreking

8/9 december | evaluaties en NFP portfolio presentatie

Er wordt nog een workshop studiofotografie en/of straatfotografie met de groep ingepland.

Deelnemers

Moeten in het bezit zijn van een eigen (spiegelreflex) camers en fotobewerkingssoftware. Deelneemers kunnen zowel van een foto- of kunstopleiding komen, als zich als autodidact aanmelden; als het portfolio maar goed is.

Tijdsinvestering

Afhankelijk van hoe snel je werkt, ben je in september en oktober een halve- tot hele dag per week bezig. In november zal dat eerder twee dagen zijn. Meer uren nodig voor stage of EC’s? Daar komen we samen wel uit.

Vormgeving Nederlands en Engels

Bij deze track ben je lid van het productieteam en help je de tentoonstellingen bouwen. In onze werkplaats werk je samen met de grafisch ontwerper, meester bouwer en curator. Je kunt zelfs je eigen project voordragen om te realiseren. Denk aan metaal- en houtbewerking, lasersnijden, design en presentatie.


Inhoud

Bouwprojecten van expo objecten voor ontwerpers en bouwers. Begeleiding door meester bouwer Dries Verbeke en curator Andrea Hooymans.

Tijdlijn

1 september | groepssollicitatie 11.00 – 13.00

5 oktober | evaluaties voorstel eigen projecten

8 – 11 november | festival opbouw

6 december | festival afbouw

8/9 december | evaluaties en NFP portfolio presentatie

Afhankelijk van de vraag zijn er opties om te leren lassen, houtbewerken, grafisch ontwerp en lasersnijden.

Deelnemers

Deelneemers kunnen zowel van een praktijk- of kunstopleiding komen, als zich als autodidact aanmelden; als het portfolio maar goed is. Er is plek voor maximaal 2 tot 3 deelnemers.

Tijdsinvestering

Afhankelijk van hoe snel je werkt, ben je in september en oktober een hele dag per week bezig. In november zal dat eerder twee dagen zijn. Meer uren nodig voor stage of EC’s? Daar komen we samen wel uit.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?