Over Ons

Stichting NonFiction Photo geeft sinds 2003 een podium aan kunst met een missie en wil dit zo organiseren, dat iedereen er wat aan heeft.

NonFiction Photo gelooft in de kracht van tentoonstellingen, educatie, talent en ondernemerschap. Op basis van deze vier pijlers, beweegt de stichting zich binnen de wereld van visuele cultuur, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar Manifest.

Activiteiten
Teamleden
NonFiction Photo Festival
Andrea Hooymans

Artistiek en zakelijk directeur

Onze aanvoerder gelooft dat kunst de werdeld kan veranderen. Ze strijdt met beeld en woord voor de NFP gemeenschap en een spraakmakend fotofestival. Doel; wereldoverheersing, praktijk; lol, kennisoverdracht en goede inhoudelijke discussies.

Fred Dijkstra

Financieel medewerker

Man van het geld met een voorliefde voor cijfers en structuur. Hij overziet het nauwkeurige proces dat schuilt achter de creatieve voorkant. Onze ‘master of coin’: hem willen we zeker niet missen!

Marlie Wabeke

Hoofd hospitality

Ze gelooft in een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen. Door haar brede inzetbaarheid dicht zij de gaten in het totaalpakket van taken en ondersteunt al coordinerend daarmee het creatieve proces.

Dries Verbeke
Dries Verbeke

Meesterbouwer

Autodidact kunstenaar en ontwerper met een roeping: afval omzetten in festivaldeco, interieurdesign en natuurlijk inspirerende tentoonstellingen. Wil stiekem de wereld veranderen.

Aline Eclair

Financieel medewerker

Gewend om halve marathons te lopen, is Aline de aangewezen persoon om de boel draaiende te houden. In haar rol als evenement coördinator maakt zij de connectie tussen ons, de bezoekers en sponsoren. Goede vibes en inspirerende ervaringen gegarandeerd!

Rao Shan

Stagiar Eventcoördinator

Een dromer, idealist, levensgenieter. Introvert maar gepassioneerd. Geobsedeerd door film, fotografie, literatuur, feminisme en genderstudies. Echt in het vastleggen van het moment met haar analoge camera. Altijd klaar om nieuwe mensen te ontmoeten en andere culturen te leren kennen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Persephone Michou

Communicatiemedewerker

Als vrijwilliger in het 2021 Festival wilde ze meer betrokken raken bij ons team. Ze is een designexpert en een liefhebber van analoge fotografie. Zij neemt de communicatieactiviteiten over en is verantwoordelijk voor de feta-voorraad op ons hoofdkantoor!

Qiao Zhao

Stagiair Content Creator

Filmstudent die van fotografie en cijfers houdt! Ze is meestal een luisteraar en altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen, interessante verhalen en verschillende stemmen. Houdt ook van reizen naar de donkerste uithoeken van de aarde.

Xiaofei Guan

Stagiair Marketing

Van film tot fotografie, alles wat vastlegt wat er fysiek of mentaal in de wereld is gebeurd of gebeurt, is haar interesse. Ondersteunen als brug tussen de artiesten en de markt. Een schepper, een reiziger en gelooft in actie.

Ginger Patcharasoravut

Stagiair Content Creator

Een student kunst en cultuur, met een focus op fotografie en het Antropoceen. Leven en adem voor analoge fotografie, altijd ongeduldig om de resultaten te krijgen. Ze geeft vooral om bomen en dieren, terwijl ze ook haar best doet om, ook al is het maar een beetje, een beter leven voor iedereen te zien, inclusief de mens.

Experts
NonFiction Photo Festival
Dennis Lapré

Fotograaf

Een echte veteraan in de fotografiewereld. Ook heeft hij ervaring met lesgeven aan zowel het Noorderpoort College als het Alfa College in Groningen. Tijdens de Academy tours zal hij vertellen hoe een foto gemaakt wordt.

NonFiction Photo Festival
Marion Verwey

Fotograaf

Een sociaal dier, Marion houdt evenveel van fotografie als ze er van houdt om er over te vertellen. Zij geeft rondleidingen tijdens de tentoonstelling vanuit het persepectief van de fotograaf.

Joost Nuijten

Fotograaf en webmaster

Houdt er van om foto’s vanuit de backstage te maken. Als rondleider legt hij de nadruk op de werkwijze van de fotograaf. Wellicht zie je hem bij de opening achter de piano!

Bert Donker
Bert Donker

Talent coach

Bekend van de epische evaluaties en effectieve brainstorms. Bert houdt een oogje op de educatieve componenten. Met een achtergond in de psychologie, trainingen en stress management houdt hij ons op het rechte pad.

Danny Martinez

Videograaf

Vertelt graag visueleverhalen. Gepassioneerd over fotografie, videografie en animatie. Hij gebruikt deze media om de boodschap te verspreiden. Houdt er ook van om tijdens deze missie contact te maken met mensen.

Edward Freije

Audiovisueel stagiair

Visual designer in wording gevoed door een gezonde dosis cafeïne en eierballen. Haalt zijn inspiratie uit wandelingen door het park en wekelijkse bioscoopbezoeken. Doet altijd zijn best om anders te denken.

Bastian Lasatira

Audiovisueel stagiair

Heeft een passie voor fotografie, videografie en animatie en is altijd opzoek naar nieuwe manieren om dingen te maken.

Thijs Borcheld

Redacteur

Die irritante journalist die altijd net de kritische vraag stelt waar je niet op voorbereid bent. Weet van saaie teksten ware letterkunst te maken. Constructieve berichtgeving zou de norm moeten zijn. Heeft de sterke drang om zich van zoveel mogelijk kennis en hagelslag te verrijken.

Tamara Kanner

Podcast Creator

Een krullend meisje dat er altijd naar streeft om creatiever te zijn dan de dag ervoor. Ze ondersteunt onze missie door innovatieve content te creëren.

Maurits Wagensveld

Productiemedewerker

Op zoek naar zoveel mogelijk klussen waar hij zijn jonge, dynamische, ongeorganiseerde handen vies mee kan maken. Geef hem een tijd en plek en hij zal 30 minuten te laat zijn, maar altijd arriveren!

Lisa Bockius

Productiemedewerker

Een student kunstgeschiedenis met een passie voor beeldende kunst die ervan houdt om zelf te creëren en te knutselen, of het nu gaat om breien, haken, schilderen of analoge fotografie. Het zien van het eindresultaat van een project maakt haar blij. Altijd geïnteresseerd om nieuwe dingen te leren en benieuwd om nieuwe mensen en hun verhalen te leren kennen.

Marta Ferraro

Productiemedewerker

Aanvankelijk verlegen maar enthousiast en creatief met een sterke expressiedrang. Altijd klaar voor nieuwe uitdagingen om een beter begrip van de wereld te krijgen. Haar camera altijdbij haar om het moment vast te leggen.

Voormalige teamleden
Mariejanne van Dijk

Educatiemedewerker 2021

Ewa Pradzynska-Kostecka

Vrijwilligerscoördinator 2021

Lissy Voß

Communicatiemedewerker 2021

Viktor Gelbukh

Publicitymedewerker 2021

Sandra Mako Sanchez

Marketingmedewerker 2021

Grytsje Suze Abma

Tentoonstellingsdesign 2021

Denis Ghisalberti

Marketingmedewerker 2021

Elizabeth Stepanova

Publicitymedewerker 2021

Emil Borgesius

Consultant 2017 - 2021

Iris Ketelaar

Redacteur 2020 - 2021

Shomisha Elaguani

Productiestagiair 2021

Soraya ter Horst

Productiestagiair 2021

Olmo Asmussen

Productiemedewerker 2021

Patrick van der Weerd

Videograaf 2021

Lisa Edberg

Grafisch Vormgever 2021

Soraya ter Horst

Productiestagiair 2021

Sohui Kim

Marketingmedewerker 2021

Charlotte Sievers

Diversiteitsmedewerker 2021

Ilenia Trevisin

Grafisch vormgever '19 - '20

Amber Barelds

Vrijwilligerscoördinator '19 - '20

Kim Dumoré

Publicity stagiair 2020

Julia Castro

Communicatiemedewerker 2020

Danielle Jacson

Productiemedewerker 2020

Kirsten van der Ploeg

Fotografie stagiaire 2020

Esther Gerritsma

Educatie stagiair 2020

Kirsten Smit

Educatie stagiair 2020

Kinga Lechowska

Productiemedewerker 2020

Sofia Manouki

Redacteur 2020

Margot
Margot Kok

Educatiemedewerker 2019

Pablo ter Borg
Pablo ter Borg

Grafisch vormgever 2019

Mitra Hoviat Talab

PR medewerker 2019

Jethro Bijleveld

Fotograaf '17-'19

Bas Baas

Coach journalistiek 2019

Sanne malcorps
Sanne Malcorps

Communicatiemedewerker 2019

Camilla Spadari

Publicitymedewerker '18 - '19

Thomas Ansell

PR medewerker '18 - '19

Marion Stoffels

Content creator 2019

Rinnert Veldman
Rinnert Veldman

Coach vormgeving 2019

Srinidhi Desikan

PR medewerker 2019

Finn Siebelink

Webdeveloper 2019

Sander Vermeulen

Hoofd vormgever 2018

Wiktoria Klara Walęcka
Wiktoria Walecka

Productiemedewerker 2018

Chiara Tammaro

Productiemedewerker 2018

Ingrid Bell

Publicity medewerker 2018

nl_NLNederlands