In 2018 is de World Press Photo tentoonstelling terug in Groningen! Van vrijdag 9 november tot en met zondag 2 december zijn de foto’s dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen. Dit is de derde editie die plaatsvindt op deze prachtige historische locatie.

World Press Photo 18 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto’s uit 2017. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto’s en nieuwsbeelden. Nieuw dit jaar is de categorie milieu. World Press Photo maakt zo elk jaar een actuele selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek. Fotografen uit de hele wereld sturen hun beste beelden in en hopen in de prijzen te vallen in de categorie natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, hedendaagse kwesties, langetermijnprojecten en spotnieuws. De winnende foto’s vormen samen de World Press Photo tentoonstelling van dit jaar. Lees hier meer over de wedstrijd.

NonFiction Photo is de enige in het Noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor dit prachtige visuele jaaroverzicht met verhalen uit de hele wereld.

 

Foto: Sven Sleur

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?