WORLD PRESS PHOTO

De World Press Photo Exhibition toont het beste uit de visuele journalistiek van het afgelopen jaar. NonFiction Photo presenteert  deze wereldberoemde tentoonstelling jaarlijks in Groningen.

De World Press Photo Exhibition 2020 staat bekend om haar aandacht voor mensenrechten en maatschappelijke betrokkenheid. Het doel is een tentoonstelling te presenteren die gaat over het echte leven en plekken op de wereld die de aandacht verdienen. De focus ligt dan ook op belangrijke ontwikkelingen overal ter wereld.  Een kenmerkende thema voor dit jaar is de groeiende rol van de jeugd in protestbewegingen.

Dit jaar zijn er 73,996 foto’s ingestuurd door 4283 fotografen uit 125 landen. In april is Straight Voice van Yasuyoshi Chiba verkozen tot World Press Photo of the Year 2020. De winnende foto toont een jonge man die, verlicht door mobiele telefoons, protestgedichten uitdraagt tijdens een black-out in Khartoem, Soedan. Romain Laurendeau’s Kho, the Genesis of Revolt, is verkozen tot World Press Photo Story of the Year 2020. Zijn fotoserie vertelt het verhaal van de Algerijnse jeugd en hoe ze de grootste protestbeweging van Algerije in decennia hebben ontketend.

Deze tentoonstelling was te zien als onderdeel van het NonFiction Photo Festival 2020 van 19 november – 6 december in de Folkingestraat Synagoge, Groningen.

HET LAATSTE NIEUWS

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?