Meest spraakmakende Nederlandse persfoto’s van 2018 in Groningen

Groningen – Persfoto’s die een blijvende indruk op je achterlaten zie je niet elke dag. Maar tijdens de tentoonstelling van “De Zilveren Camera” kan iedereen de meest spraakmakende Nederlandse persfoto’s van 2018 bezichtigen. De winnende foto’s van deze fotografiewedstrijd zijn vanaf 10 mei tot en met 2 juni te zien in de Synagoge in Groningen. De tentoonstelling wordt georganiseerd door ‘NonFiction Photo’ (NFP). Ruim tweehonderd stuks zullen de opgezette fotopanelen sieren.

Door Ayla Elzinga

“Met de tentoonstelling willen we kwalitatief hoogwaardige fotografie delen met een breed publiek.” aldus directrice NFP Andrea Hooymans. Persfotografie uit zich in alle vormen, van nationaal nieuws tot fotografie met betrekking tot internationale affaires. Zo viel Remko de Waal dit jaar in de prijzen met zijn opmerkelijke foto van de voeten van Maarten van der Weijden kort nadat de zwemmer zijn Elfstedenzwemtocht afbrak.

Image result for maarten van der weijden foto
De voeten van Maarten van der Weijden. Foto: ANP

Behalve foto’s van de Zilveren Camera, kunnen bezoekers ook de winnende foto’s van de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie, de Publieksprijs, de Prijs voor Storytelling en de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar komen bekijken. Daarnaast zullen scholieren met een passie voor fotografie de Groningse gaswinning aan de kaak stellen met hun eigen foto’s.

NonFiction Photo stimuleert in gesprek gaan met fotografen over hun werk door het Academy Programma te organiseren. Daarnaast kun je rondleidingen en lezingen volgen die verdiepende informatie bieden over de verhalen achter de foto’s.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?