ANBI status

De ANBI status van NonFiction Photo is toegekend in 2020. Een ANBI stichting is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.

Stichting NonFiction Photo volgt volgens de ANBI richtlijnen de principes van de CCG in haar beleid en uitvoering daarvan. NonFiction Photo bestaat dankzij een team van zo’n 80 – 90 vrijwilligers en een handvol medewerkers. Zij opereert op basis van haar manifest.

By Dennis Lapre
ANBI doelstellingen van de stichting

ANBI stichting NonFiction Photo gelooft in de kracht van tentoonstellingen, educatie, talent en ondernemerschap. Op basis van deze vier pijlers, beweegt de stichting zich binnen de wereld van visuele cultuur, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar manifest.

cultureel bedrijfsuitje by Maarten de Kok

Of, droger beschreven zoals in de statuten van NonFiction Photo: 

“De stichting heeft ten doel: door middel van ‘visual storytelling’ de aandacht te vergroten van diverse maatschappelijke en culturele vraagstukken bij een zo breed mogelijk publiek. De stichting tracht haar doel te bereiken onder meer door het organiseren en produceren van tentoonstellingen (met als hoofdmedium fotografie en als insteek ‘solutions journalism’), ondersteund door talentontwikkelingsprogramma’s en een breed gedragen educatieprogramma, vaak in samenwerking met educatieve, sociaal-maatschappelijke en culturele organisaties en instellingen. Het vermogen van de stichting dient ter verwezenlijking van het doel van de stichting.”

Activiteiten van de stichting

NonFiction Photo produceert en presenteert tentoonstellingen. Eigen producties zijn thematische tentoonstellingen, samengesteld door de ‘resident artists’ en ‘artists in residency’ die voor de gelegenheid worden uitgenodigd. De thema’s van deze tentoonstellingen sluiten aan op de actualiteit en beeldverhalen uit het Noorden. Reeds bestaande tentoonstellingen zijn bijvoorbeeld de Canon Zilveren Camera, World Press Photo Exhibition en Digital Storytelling Contest.

 

Hiernaast organiseert NonFiction Photo een educatie- en talentprogramma.

Educatie

Talentprogramma

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) in 2018 opgericht en bestaat uit de volgende leden:

Bart de Jager | voorzitter

Vacature | vice-voorzitter

Grietineke Lier | secretaris

De Raad van Toezicht kan bereikt worden via rvt@nonfictionphoto.nl.

Informatie
Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
info@nonfictionphoto.nl
Financiële informatie
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2024

Tickets

Haal tickets voor al onze evenementen via de onderstaande link.

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands