Biotoop open dag

We doen weer mee aan de Biotoop Open Dag! Kom langs in deze bruisende culturele broedplaats in Haren met bijna 130 kunstenaarsateliers, waaronder die van ons. Op het NonFiction Photo ‘Headquarters’ krijg je de gelegenheid om onze pop-up tentoonstelling te bekijken en met jouw ideeën bij te dragen aan onze volgende tentoonstelling. Loop op 21 mei 2023 tussen 11:00 en 17:00 onze fotostudio en hout & metaalwerkplaats binnen en doe gratis mee aan het programma.

Door: Paulina Ser

Pop-up tentoonstelling

Onze komende tentoonstelling (die plaatsvindt van november tot december 2023) gaat over gendergelijkheid en de urgentie van de feministische beweging in de 21e eeuw. Ons doel is om de stemmen en ervaringen van vrouwen met verschillende achtergronden, culturen en identiteiten te benadrukken. Lokale fotografen leggen deze verhalen en ervaringen vast. De pop-up tentoonstelling toont foto’s uit onze oudere tentoonstellingen over deze onderwerpen.

 

Wil je bijdragen aan onze komende expositie? Hier kun je ons helpen! Blader door onze mini-expositie en laat je gedachten achter of deel je eigen verhaal met ons.

 

By Bastian Lasatira
Pop-up expositie Fair Fashion 2022. Foto door Bastian Lasatira.
By Bastian Lasatira
Foto door Bastian Lasatira.
Fotostudio

Ons hoofdkantoor is ook een fotostudio. Zie ‘where the magic happens’ en misschien maakt één van onze fotografen een foto van jou.

By Bastian Lasatira
Dries Verbeke in zijn atelier. Foto door Bastian Lasatira.
Werkplaats hout en metaal

Naast onze studio is een hout- en metaalwerkplaats van Driever aka Dries Verbeke (@theflowofdriever), onze bouwmeester die gerecyclede kunst en design maakt. Hier vind je interessante lampen, kunst- en designstukken van hergebruikt en afgedankte materialen. 

By Andrea Hooymans
Foto door Andrea Hooymans.
De Biotoop

De Biotoop op zich al een interessant gebouw. Het is uniek volkshuisvestingproject waar kunstenaars, ontwerpers, muzikanten, start-ups, architecten, webontwikkelaars, meubelmakers, houtbewerkers – disciplines en ambachten nauw samen. Naast woon- en werkruimtes biedt de Biotoop ook ruimte voor een zelfoogsttuin en een congrescentrum waar films, theater en muziekoptredens te zien zijn. Een geweldige plek om je dag door te brengen en te dwalen langs ateliers en andere bijzondere ruimtes.

Doorlopend programma 

  • Pop-up tentoonstelling
  • Open fotografie studio
  • Open hout- en metaalatelier van Dries Verbeke
  • Bar

Bezoek ons op de Biotoop Open Dag en vind ons hier

nl_NLNederlands