Cursus voor docenten

Met onze professionaliseringscursus voor docenten CKV, kunst en burgerschap blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociaal-maatschappelijke kunst. De cursus voor docenten wordt aangeboden door de makers achter het NonFiction Photo Festival in Groningen. Zij delen hun kennis over visuele cultuur, (pers)fotografie en educatieprojecten.

De cursus bestaat uit een lezing, interactie en een miniworkshop om gelijk met de stof aan de slag te gaan. Onderdeel van de stof zijn theorie, werkmethoden, voorbeeldfoto’s en interessante bronnen zoals artikelen, handige websites en kunstenaarsprofielen.

De cursus duurt een dagdeel à drie uur en kan in het Nederlands en Engels worden aangeboden. Aanpassingen aan het programma zijn op verzoek mogelijk. Neem contact op over de prijzen en data.

cursus voor docenten
By Franks Nuiver
Fotografie en kunstbeleving

Beeldgeletterdheid en mediawijsheid zijn belangrijk voor kunstbeleving maar ook als vaardigheid in de digitale belevingswereld, identiteitsvorming en het beoordelen en gebruiken van visueel bronmateriaal.

Inhoud:

  • Beeldanalysemethoden
  • De aesthetische ervaring
  • Empathie in kunstbeleving
bezoekers cursus voor docenten By René de Boer
Fotografie in de maatschappij

Visuele cultuur speelt een prominente rol in het dagelijkse leven. Via nieuws, social media en entertainment wordt er visueel gecommuniceerd. Dit geeft een cultuur vorm en vormt een cultuur op individueel en collectief niveau.

Inhoud:

  • Identiteitsvorming
  • Nepnieuws en propaganda
  • Beeldvorming van andere culturen
Bij NonFiction Photo

Cursussen worden bij een minimum van acht aanmeldingen aangeboden in de studio van NonFiction Photo. Dit is in de Biotoop te Haren, Kerklaan 30. Er zijn parkeermogelijkheden, goede busverbindingen en de locatie is ook prima te fietsen vanaf Groningen. Een routebeschrijving wordt na aanmelding gedeeld met deelnemers.

Op locatie

Het is mogelijk om in overleg de cursus aan te bieden op locatie. Als meerdere docenten van een scholengemeenschap geïnteresseerd zijn in een cursus, dan kunnen we natuurlijk ook langskomen om de cursus aan te bieden. Vraag naar de voorwaarden.

Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2024

Tickets

Haal tickets voor al onze evenementen via de onderstaande link.

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands