EDUCATIE

Wij bewapenen de wereld graag met kennis. Binnen onze beeldcultuur is veel te weten. Je kunt leren kijken naar wat je ziet, maar ook naar context, intentie en verhaal. Hoe meer je weet, hoe dieper je kunt gaan.

HET BELANG VAN TENTOONSTELLINGSBEZOEK

World Press Photo 2019 zal Groningen aandoen van 15 november tot 8 december. NonFiction Photo presenteert deze fototentoonstelling in de Synagoge Groningen. Veel gebeurtenissen die nog vers in het geheugen liggen, zie je terug in de winnende werken.

Met het educatieve programma wil NFP eraan bijdragen dat studenten en scholieren op een goede manier leren omgaan met visuele communicatie. Interactie, het formuleren van een eigen mening en de combinatie van beeldende elementen en verhaal spelen hierin een hoofdrol.

Jongeren worden al op vroege leeftijd en op constante basis geconfronteerd met indringende beelden uit de media. Het op een goede manier leren interpreteren van deze beelden, het openstaan voor verschillende zienswijzen en het vormen en formuleren van een eigen mening is daarbij van groot belang.

Gespreksvoering over nieuwsfotografie draagt bij aan het voorbereiden op een reflectieve blik op de maatschappij, wat aansluit bij de pedagogische functie van de school. Het educatieprogramma stimuleert de ontwikkeling van de artistieke smaak en bevordert het maatschappelijk bewustzijn. De tentoonstelling laat haar kijkers op een visueel indrukwekkende manier kennismaken met een wereld die veel groter is dan de eigen regio.

SCHOLENBEZOEK

Je kunt niet jong genoeg beginnen, dus kom met de klas naar de tentoonstelling!

HBO/WO Hoger beroepsonderwijs en universiteir

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €5 per student en docent.

Boek HBO/WO

MBO Middelbaar beroepsonderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €4 per student en docent.

Boek MBO

VO Voortgezet onderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een rondleiding van ongeveer 30 minuten en een kijkwijzer. Prijs €4 per leerling en docent.

Boek VO

RONDLEIDING

Klassikaal bezoek World Press Photo 2019

COMBITICKET

Combineer de tentoonstelling met een bezoek aan de Synagoge

Rondleiding

De World Press Photo Awards is internationaal dé belangrijkste journalistieke fotowedstrijd met ontroerende en onthullende beelden. Het werk van alle categorie-winnaars zal nu ook te zien zijn in Groningen. Na aanmelding via het boekingsformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om datum en tijd in te plannen.

details

| Rondleiding (optioneel)
| Kijkwijzer VO (optioneel)
| Vrij rondlopen

We geven de voorkeur aan doordeweeks klassikaal bezoek tussen 10.00 en 12.00. Kijk hierboven voor de prijzen en om te boeken.

Combirondleiding

Combineer de fototentoonstelling met een aangepaste versie van 'Cool in Sjoel'. Het interactieve educatieprogramma van Synagoge Groningen door deskundige begeleiders in het heilige gedeelte. Dit prachtige Moorse pand is alleen al het bezoeken waard.

details

| Rondleiding World Press Photo 19
| Rondleiding heilige gedeelte Synagoge
| Korte tussentijdse pauze (optioneel)

Per rondleiding 30 minuten. Kosten bedragen €100 per groep van maximaal 25 personen; daarboven € 4,- p.p. Docenten gratis toegang. Boeken via educatie@nonfictionphoto.nl.

EDUCATIETEAM

Het educatieteam verzorgt de rondleidingen en educatiepakketten.

Andrea Hooymans Educatiepakket

Ieder jaar ontwikkelt NonFiction Photo haar eigen educatiepakket voor de World Press Photo Exhibition. Dat wordt gedaan door curator Andrea Hooymans, fotografen en de educatiemedewerker.

Marlie Wabeke Boekingen

Bij Marlie boek je een bezoek aan de tentoonstelling. Mail haar via educatie@nonfictionphoto.nl voor een brochure of om de klas gelijk in te roosteren.

Amber Barelds Front Desk

Amber bereidt de rondleiders voor op het ontvangen van de schoolklassen.

Camilla Spadari Rondleider

Als rondleider voor internationaal publiek helpt Camilla mee met het trainen van de rondleiders.

©2019 NON Fiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

of

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

of

Create Account