EDUCATIE

Wij bewapenen de wereld graag met kennis. Binnen onze beeldcultuur is veel te weten. Je kunt leren kijken naar wat je ziet, maar ook naar context, intentie en verhaal. Hoe meer je weet, hoe dieper je kunt gaan.

SCHOLENBEZOEK

Je kunt niet jong genoeg beginnen, dus kom met de klas naar de tentoonstelling!

HBO/WO Hoger beroepsonderwijs en universiteir

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €5 per student en docent.

Boek HBO/WO

MBO Middelbaar beroepsonderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een interactieve rondleiding van 30 tot 45 minuten. Prijs €5 per student en docent.

Boek MBO

VO Voortgezet onderwijs

Tentoonstellingsbezoek van 60 minuten inclusief een rondleiding van ongeveer 30 minuten en een kijkwijzer. Prijs €6 per leerling en docent.

Boek VO

Rondleiding

De World Press Photo Awards is internationaal dé belangrijkste journalistieke fotowedstrijd met ontroerende en onthullende beelden. Het werk van alle categorie-winnaars zal nu ook te zien zijn in Groningen. Na aanmelding via het boekingsformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om datum en tijd in te plannen.

details

| Rondleiding (optioneel)
| Vrij rondlopen


We geven de voorkeur aan doordeweeks klassikaal bezoek op maandag en dinsdag. Kijk hierboven voor de prijzen en om te boeken.

Klassikaal bezoek aan de World Press Photo Exhibition

Speciaal voor (school)groepen heeft Non Fiction Photo een uniek educatief programma ontwikkeld. Met behulp van leuke activerende lessen en de tentoonstelling maken leerlingen kennis met de World Press PhotoExhibition, persfotografie en de journalistiek.

Via lesbrieven vertellen we het verhaal achter de foto, welke impact persfotografie heeft en hoe je de foto kan lezen door te kijken. Door samen naar beelden te kijken maken we maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar en willen we het debat openen over nu en de toekomst. Het lespakket kan gecombineerd worden met een bezoek aan de World Press Photo tentoonstelling. De tentoonstelling laat de leerlingen op een indrukwekkende manier kennismaken met de wereld om ons heen.  Dit wordt uitgediept in een interactieve rondleiding of maat. Er is ook ruimte om vrij rond te lopen of bijvorbeeld aan de slag te gaan met een eigen opdracht vanuit de opleiding.

Rondleidingen worden aangeboden op VO, MBO, HBO en WO niveau, in zowel Nederlands als Engels. Het educatiepakket is geschikt voor de bovenbouw VO en MBO en bestaat uit drie lesbreiven, elk met vier lessen: de fotojournalist (fotojournalistiek en beeldelementen), impact (maatschappelijke thema’s en de verhalen achter de foto) en visual storytelling (vertelstrategieën, media en beeldanalyse). Het pakket en sluit onder andere aan bij de beeldende vakken, maatschappijleer, geschiedenis, aardrijkskunde en Nederlands.

Voor verdere informatie, lees dit artikel of mail: educatie@nonfictionphoto.nl

©2020 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

of

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

of

Create Account