Enthousiaste festivalvrijwilligers gezocht

Lijkt het jou tof om mee te werken aan het NonFiction Photo Festival? Dan is dit je kans! Wij zijn op zoek naar festivalvrijwilligers voor rondleidingen en de kassawerkzaamheden. In deze culturele omgeving ontstaan goede gesprekken, vriendschappen en je leert nieuwe dingen tijdens de trainingen. Het festival vindt dit jaar plaats van 11 november tot 4 december.  Meld je voor 5 oktober aan.


Naar vacature

Door: Thijs Borcheld

Cultuur educatie

Vriendschappen, kennis en een onvergetelijke ervaring

Eind dit jaar zorgt ons team weer voor een boeiend fotofestival. Een groep van zo’n 40 vrijwilligers maakt dit mede mogelijk. Eén van hen, vertelt: “NonFiction Photo is zo’n gastvrije plek geweest om vrijwilligerswerk te doen voor iemand met interesse in verhalen vertellen, fotografie en sociale kwesties. Elke dienst heb ik genoten van hoeveel ik geleerd heb van de andere vrijwilligers, van bezoekers, van jullie allemaal als coördinatoren. Dus zeker 5 sterren!” Naast je verantwoordelijkheden zit je je ook in een team vol andere enthousiastelingen, die niet bang zijn voor een potje kennisuitwisseling. Zo is er dit jaar een promodag met een lezing, ontstaan er interessante conversaties tijdens het dineren en kijken we een film over fotografie.

Twee toffe functies

Lijkt het je leuk om mensen te kunnen voorzien van net een andere kijk op de tentoongestelde foto’s? Eén van de functies die je kan vervullen als vrijwilliger is die van rondleider. Je zal dan mensen rondleiden langs onze fototentoonstellingen. Het leuke hieraan is dat je zowel bezoekers dingen kan leren, maar dat je zelf ook een hoop leert over de tentoonstellingen. Er zullen ook regelmatig interessante gesprekken ontstaan tussen jou en de mensen die je rondleidt.

Naast rondleiden kan je ook ingezet worden als host. Als host ontvang jij de bezoekers en bent hiermee gelijk hét visitekaartje van het festival. De eerste indruk is er immers eentje die blijft hangen. “Je ontmoet allerlei verschillende soorten mensen, je weet van tevoren immers niet wie er binnenkomt. Ook biedt het een mooie mogelijkheid om te praten over hoe bezoekers het festival hebben ervaren. Deze functie is ook een mooie uitdaging om bezoekers te porren voor de extra activiteiten die wij bieden.” vertelt Marlie Wabeke, hoofd hospitality.

Aanmelding

Ben jij die enthousiasteling die we zoeken; Lijkt het jou gaaf om in een divers en internationaal team een fantastisch fotofestival neer te zetten? Twijfel dan niet langer en meld je aan!

NFP 19 - Rondleiding Dennis en bezoekers – René de Boer - 24 nov 2019 - online - 0003
NFP 19 - Rondleiding Dennis en bezoekers – René de Boer - 24 nov 2019 - online - 0006
NPF18-opening-OlhaRohulya-08.11.18-offline-18
NFP 19 - Rondleiding Dennis en bezoekers – René de Boer - 24 nov 2019 - online - 0012
cultureel bedrijfsuitje
Bezoekers bekijken de beelden van de World Press Photo Exhibition 2019. Foto: Tessa Runau

Previous
Next

Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2022
Synagoge – Folkingestraat 60

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.


Inschrijven

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.


Instagram


Facebook


Linkedin


Twitter

nl_NLNederlands