Bezoek de tentoonstelling

De World Press Photo Exhibition toont ‘de verhalen die verteld moeten worden’. Bezoek de tentoonstelling met de klas en zie wat er in de wereld speelt. Deze intrigerende collectie combineert kunstbeleving met maatschappelijke bewustwording. Leuk voor burgerschap, CKV, media en culturele opleidingen en meer. Klassenuitjes voor scholen kunnen ook via CJP geboekt worden.

We bieden interactieve rondleidingen aan van de tentoonstelling. Er is tijd om zelf op pad te gaan, vragen te stellen of opdrachten te maken.

We kunnen tentoonstellingsbezoek ook vervangen door een gastles, lesbrieven of lessenreeks. Bekijk ons aanbod voor Les op Locatie.

By Aileen Bus
Tentoonstellingsbezoek scholen Noord Nederland
Voortgezet Onderwijs
 • Tentoonstellingsbezoek
 • Rondleiding van 30 minuten
 • Vrij rondlopen, 15 minuten
 • Optie: eigen opdracht maken

Het is mogelijk om de rondleiding aan te laten sluiten bij een specifieke les, bijvoorbeeld burgerschap, CKV, kunstvakken, filosofie of geschiedenis. Indien dit gewenst is, geef dit dan aan op het aanvraagformulier.

Prijs: €6,00 pp. (per leerling en per docent).

Tentoonstellingsbezoek scholen Noord Nederland by Tessa Runau
MBO
 • Tentoonstellingsbezoek
 • Rondleiding van 45 minuten
 • Optie: vrij rondlopen
 • Optie: eigen opdracht maken

De rondleiding kan worden aangepast aan de opleidingsachtergrond, door de fotoselectie of inhoudelijke nadruk te leggen op bepaalde thema’s. De studenten kunnen na de rondleiding blijven om de rest van de tentoonstellingen te bekijken.

Prijs: €5,00 pp. (per leerling en per docent).

Tentoonstellingsbezoek scholen Noord Nederland
HBO & WO
 • Tentoonstellingsbezoek
 • Rondleiding van 45 minuten in het Nederlands of Engels
 • Naderhand vrij rondlopen op eigen gelegenheid

De rondleiding kan worden aangepast aan de opleidingsachtergrond, door de fotoselectie of inhoudelijke nadruk te leggen op bepaalde thema’s. De studenten kunnen na de rondleiding blijven om de rest van de tentoonstellingen te bekijken.

Prijs: €6,00 pp. (per leerling en per docent).

Disclaimer: Annuleren van een boeking kan kosteloos tot drie dagen van tevoren. Daarna worden de volledige kosten in rekening gebracht. Ditzelfde geldt voor het naar beneden bijstellen van het aantal deelnemende leerlingen en docenten. 

Educatie voor scholen

Speciaal voor scholen, scholieren en studenten heeft NonFiction Photo een uniek educatief programma ontwikkeld. Met behulp van leuke activerende lessen en de tentoonstelling maken leerlingen kennis met de World Press Photo Exhibition, persfotografie en de journalistiek.

De tentoonstelling laat de leerlingen op een indrukwekkende manier kennismaken met de wereld om ons heen. Via voorbereidende lessen vertellen we het verhaal achter de foto, welke impact persfotografie heeft en hoe je de foto kan lezen door op een bepaalde manier te kijken. Door samen naar beelden te kijken maken we maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar en willen we het debat openen over nu en de toekomst. De audiovisuele lesbrieven of lessen op locatie kunnen gecombineerd worden met tentoonstellingsbezoek of apart worden aangeboden. Het is ook mogelijk om enkel de tentoonstelling te bezoeken en tijdens een interactieve rondleiding specifieke thema’s te behandelen. Geef dan vooraf aan welke thema’s aansluiten op jouw vak.

Het bezoek aan de World Press Photo Exhibition is geschikt voor leerlingen en studenten van alle niveau’s en wordt tweetalig aangeboden, in het Nederlands en het Engels.

Les op Locatie is tevens geschikt voor alle niveau’s en wordt aangevuld door drie lesbrieven met theorievideo’s, opdrachten en discussievragen. De lesbrieven zijn geschikt voor de bovenbouw VO en MBO. Naast een algemene introductie, worden verschillende onderwerpen behandeld: de fotojournalist (fotojournalistiek en beeldelementen), impact (maatschappelijke thema’s en de verhalen achter de foto) en visual storytelling (vertelstrategieën, media en beeldanalyse). Het totale pakket sluit onder andere aan bij de beeldende vakken, burgerschap, ckv, filosofie, maatschappijleer, geschiedenis, aardrijkskunde en Nederlands.

U kunt contact met ons door Marlie te mailen via educatie@nonfictionphoto.nl of 0630653013 te bellen. Het is mogelijk om in gesprek te gaan over lessenreeksen op maat, speciale projecten, projectweken of gastlessen op het gebied van fotografie, journalistiek en tentoonstellingen. Denk ook aan inhoudelijke thema’s zoals identiteit, vluchtelingen, mensenrechten en nepnieuws.

Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2024

Tickets

Haal tickets voor al onze evenementen via de onderstaande link.

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands