FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

TOEGANG

Het NonFiction Photo Festival vindt plaats in de Synagoge Groningen aan de Folkingestraat 60.
Soms exposeren we daarnaast op wisselende locaties. Het kantoor bevindt zich in de Biotoop te Haren, Kerklaan 30, Studio AK204.

We zijn tijdens het festival elke dag open!

maandag t/m woensdag: 10:00 – 18:00
donderdag en vrijdag:     10:00 – 21:00
zaterdag* en zondag:      10:00 – 18:00

Zaterdag 20 Nov 14.00-18.00

De Synagoge is nog in gebruik maar vanwege de Corona crisis gaan de sabbatten voor een nader bepaalde tijd niet door.

De garderobe is gesloten, u kunt uw jas aanhouden. Laat bagage zoveel mogelijk thuis of in uw auto achter. Tassen groter dan A4-formaat moeten worden opgeborgen, dus laat deze thuis (er zijn geen kluisjes beschikbaar, wel een plek om iets af te geven). Grote bagagestukken kunnen niet worden gestald.

TICKETS

Ja, wij werken uitsluitend met pin.

Absoluut: tickets voor de tentoonstelling, Academy lezingen, Academy rondleidingen. Alles.

In verband met de Corona crisis is het alleen mogelijk om met maximaal 3 huisgenoten te komen. Geen korting, wel bijvoorbeeld een rondleiding wanneer het jou uitkomt. Mail Marlie om te boeken.

 

Wat leuk! Je kunt scholenbezoek het beste inplannen want dan boeken wij een gratis rondleiding in op een rustig moment. Lees er alles over op onze educatiepagina.

COVID-19 MAATREGELEN

Nee, mondkapjes zijn niet verplicht op de locatie

Om het Festival te bezoeken is voor iedereen boven de 12 jaar een coronapas (QR-code) of een negatieve PCR-test nodig.

Het wordt sterk aanbevolen om 1,5 meter afstand van anderen te bewaren en drukte te vermijden.

Bij de ingang en centrale plaatsen zal voor bezoekers desinfectiemiddel aanwezig zijn. Punten zoals leuningen en toiletten worden regelmatig grondig schoongemaakt.

Ja, maar in de toiletruimte is maximaal ruimte voor één persoon tegelijkertijd.

LOCATIE

Vele wegen leiden naar de Synagoge. Maak een plan via site van Synagoge Groningen. Of via Google maps.

Jazeker! Zwaai even vanaf het bordes dan komt iemand de zij-deur opendoen.

PROGRAMMA

Jij als ouder kunt dat het beste beoordelen natuurlijk maar er zitten zeker heftige beelden bij. Wij ontvangen zelf schoolklassen van het voortgezet onderwijs en tonen hen een selectie van de beelden.

Te kust en te keur. We hebben in de aanbieding: Academy programma door fotografen en onderzoekers. Je kunt ook spontaan in gesprek raken met een van onze educatievrijwilligers en van hen een rondleiding krijgen op elk gewenst moment. Academy tickets zijn goed voor een rondleiding van 45 minuten. De kennis en tijd van onze vrijwilligers is gratis, maar een donatie is zeer welkom.

Wij zijn stichting NonFiction Photo en wij zijn een partner van stichting World Press Photo en de Zilveren Camera. We zijn geen zuster-organisatie maar een autonome partij.Stichting World Press Photo zit in Amsterdam en organiseert de wedstrijden die resulteren in de World Press Photo en Digital Storytelling Contest tentoonstellingen. Stichting De Zilveren Camera organiseert wedstrijden vanuit Museum Hilversum die resulteren in de Zilveren Camera tentoonstelling. Die tentoonstellingen verhuren zij als soort van ready-made pakket aan hun partner-organisaties, waaronder NonFiction Photo in Groningen.

JULLIE ZIJN COOL. IK WIL BIJDRAGEN!

Wij hebben altijd mensen nodig in het vrijwilligersteam: educatie of front desk. Je kunt je ook als specialist inzetten, bijvoorbeeld als grafisch ontwerper, videograaf of blogger. Zie je mogelijkheden? Mail Ewa via vrijwilligers@nonfictionphoto.nl.

Daarnaast kun je solliciteren voor het Talent team als fotograaf, journalist, ruimtelijk vormgever of teamlid binnen de organisatie. Gooi een balletje op bij Marlie via talent@nonfictionphoto.nl.

We hebben verschillende posities in de aanbieding: vrijwilligers, talent traject fotografie en jonge makers. Lees er alles over op onze talent pagina.

Jazeker! Wij hebben een ANBI status dus het is voor bedrijven nog belastingaftrekbaar ook. Je kunt ook vriend worden. Mail Fred!

Ja. Maar als niet dan toch. Je hoeft geen CV in te leveren, als je Ewa maar een leuk mailtje stuurt wanneer je je bij haar opgeeft als vrijwilliger. Dat kan via vrijwilligers@nonfictionphoto.nl.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?