NonFiction Photo Festival

Het festivalprogramma bestaat uit twee tentoonstellingen en een Academy programma met rondleidingen en evenementen. Alles is dagelijks te zien in de Folkingestraat Synagoge van 13 november – 6 december.

Rise Up

Deze lokale fototentoonstelling toont het verhaal van het Noorden: hoe proberen we onze wereld ten goede te veranderen?

Wat zijn de Noordelijke ‘local solutions to global problems’? Wat is er gebeurd in een jaar van protesteren voor cultuur, natuur, rechten en traditie en wat heeft het ons opgeleverd? Noordelijke fotografen vertellen het verhaal van burgerinitiatieven, protesten en de mensen die strijden voor hun idealen.

World Press Photo Exhibition 20

De World Press Photo Exhibition toont het beste uit de visuele journalistiek van het afgelopen jaar. NonFiction Photo presenteert  deze wereldberoemde tentoonstelling jaarlijks met een Academy- en scholenprogramma. De foto’s zijn jaarlijks te zien in de Synagoge Groningen in november en december.

De tentoonstelling is het resultaat van de World Press Photo Cotest. De winnaars van 2020 worden eind april bekend gemaakt.

Lees hier een artikel over de fototentoonstelling van 2019. Het verdiepende Academyprogramma bestond in 2019 uit onder andere rondleidingen van onderzoekers aan de universiteit van Groningen, lokale fotografen en de exposerende jonge makers.

Academy festivalprogramma

FAQ Ik zit met vragen!

RECENT NIEUWS

©2020 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?