FOTOMARATHON

De Fotomarathon is een wedstrijd en workshop in één. Onder begeleiding van een professionele fotograaf leer je nieuwe vaardigheden die je gelijk in de praktijk kunt brengen. 

In het eerste deel van de fotomarathon leer je je camera beter kennen. Zowel fotografietechniek als het maken van een mooi shot komen aan bod. Een fotograaf geeft vervolgens aan de hand van het gekozen thema een inspirerende lezing fotografie met veel voorbeeldmateriaal.

Ook een fotomarathon doen? Dat kan bijvoorbeeld met de klas, de club of het bedrijf. Scroll naar beneden voor meer informatie of neem contact op met Amber via boekingen@nonfictionphoto.nl.

In het tweede deel van de marathon gaan de deelnemers het veld in om foto’s te maken. Elke 45 minuten krijgt de groep een nieuwe opdracht om foto’s te maken.  In totaal zijn er vier tot vijf opdrachten. Iedereen stuurt per opdracht zijn of haar beste – onbewerkte – foto in.

Ter afsluiting worden ieders beste foto’s in de groep besproken. Zo krijgt iedereen feedback over het gemaakte werk. Moge het beste beeld winnen!

Thema

De marathon staat in het teken van een vooraf afgesproken thema. Dat kan een concreet thema zijn zoals landschap of portret; of meer abstract zoals healthy ageing of milieu. Zo kan de nadruk gelegd worden bij specifieke fototechnieken of bijvoorbeeld de bedrijfsmissie.

Programma

| Introductie programma en thema
| Workshop fotografietechniek en compositie
| Inspiratielezing van een fotograaf
| Fotografiewedstrijd
| Nabespreking
Het niveau wordt aangepast aan de wensen van de groep, van instapniveau tot semiprofessioneel.

Voorwaarden

De Fotomarathon duurt een hele dag; op verzoek kan het programma verkort worden aangeboden. De fotomatahon wordt aangeboden bij de Biotoop te Haren of op locatie (vraag naar de voorwaarden). Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Elke deelnemer werkt met een eigen camera. Voor de nabespreking worden foto's digitaal angeleverd.

Aanmelden

De Fotomarathon wordt op maat aangeboden. Je boekt dus zelf een datum in met jouw club. Ideaal als praktijkdag voor de opleiding of creatief bedrijfsuitje; bij jou of bij ons!.

ONZE FOTOGRAFEN: MET WIE GA JIJ AAN DE SLAG?

Marion Verwey Fotograaf

Een sociaal dier, Marion houdt evenveel van fotografie als ze er van houdt om er over te vertellen. Ze werkt zowel in de studio als in het veld om vrij werk te maken. Als voorzitter van fotoclub Trefshot, is ze goed op de hoogte van alles dat speelt binnen het veld.

Dennis Lapré Fotograaf

Dennis gaat graag voor de persoonlijke benadering. Hij werkt veel in de studio of aan documentaireprojecten. Als ervaren educator kan hij aansluiten bij alle niveau's, van studenten tot ervaren fotografen. Eerder werkte hij voor Fotoacademie; momenteel doceert hij bij het Alfacollege en geeft hij fotocursussen.

Joost Nuijten Fotograaf

Joost is actief voor- en achter de lens. Als fotograaf geeft hij de voorkeur aan documentairewerk; als workhop- of rondleider legt hij de nadruk op de werkwijze van de fotograaf. Dankzij zijn achtergrond in appdevelopment kun je bij hem terecht over de laatste technologische ontwikkelingen.

Sebastiaan Rodenhuis Fotograaf

Sebastiaan is de jongste van het stel. Als jong talent is hij op de straat te vinden om prachtige verstilde beelden te schieten. Hij stond op de GUP 100 lijst van jonge talenten in Nederland en exposeert momenteel bij Noorderlicht in Groningen. Bij hem kun je ook terecht voor mooie fotonabewerking.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?