Manifest

Met visie weet je waar je heen wilt. Daarom hebben we het manifest van Nonfiction Photo geschreven. 

NonFiction Photo gelooft in de kracht van tentoonstellingen, educatie, talent en ondernemerschap. Op basis van deze vier pijlers, beweegt de stichting zich binnen de wereld van visuele cultuur, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar manifest.

Manifest van NonFiction Photo by Joost Nuijten
Vrijheid

Kennis is macht. Als wij jou kunnen laten zien wat er in de wereld gebeurt, dan kun jij daar iets mee doen. Zo ben je vrij om te zijn, te denken, te handelen en te dromen.

Daarom zijn wij voor vrijheid van meningsuiting, informatie, geloof, sexualiteit en lotsbeschikking. Zonder deze vrijheden zou onze maatschappij er een stuk minder mooi uit zien, dus je mag het van ons redelijkerwijs helemaal zelf weten.

by Andrea Hooymans
Kunst

De wereld door andermans ogen bekijken, dat is wat kunst kan doen. Noem het geestverruimend, ‘het raam naar de ziel’ of ‘dit kan mijn kind ook’: kunst maakt de wereld een stukje mooier en interessanter.

Wat fotografie zo bijzonder maakt, is dat het dicht bij de realiteit staat. Dat maakt het medium bij uitstek geschikt om te reflecteren op de wereld om ons heen. Zo kun je met een kritische en nieuwsgierige blik ontdekken wat er in de wereld gebeurt.

by Andrea Hooymans
Talent

Je moet ergens beginnen, waarom niet bij ons? We houden van vers bloed want dat brengt ons onverwachte ideeën, nieuwe mogelijkheden en mensen die bereid zijn om tot middernacht op kantoor door te werken.
Maar even serieus: talent heeft de toekomst. Daarom werpen wij ons op als broedplaats voor talent in de categorie organisatie, fotografie, journalistiek en kunstzinnige vormgeving. Wij een upgrade, zij een upgrade.

Talent Track 2023
Educatie

Wij verrijken de wereld graag met kennis. Binnen onze beeldcultuur is veel te weten. Je kunt leren kijken naar wat je ziet, maar bijvoorbeeld ook naar context, intentie en verhaal. Hoe meer je weet, hoe dieper je kunt gaan.

We gaan graag in gesprek over fotografie, kunst, journalistiek en verhalen uit de echte wereld, dus we richten ons op jongeren, studenten, volwassenen en internationals. Uiteraard hebben we een speciaal plekje in ons hart voor fotografen.

Marion Verwey by Andrea Hooymans
Duurzaamheid

Laten we efficiënt werken. Dat betekent werken met het oog op de toekomst, duurzame werkrelaties aangaan en aandacht voor het milieu.

In het kader van duurzaam ondernemerschap hebben we aandacht voor onze mensen. Er wordt flink ingezet op het lerend vermogen van de organisatie door intern workshops, talent trajecten en evaluaties aan te bieden. Zo ontwikkelt iedereen zich.

In de categorie milieu nemen we het zekere voor het onzekere. We wachten liever niet af totdat het fout gaat en daarom doen we er nu al alles aan om zo groen mogelijk door het leven te gaan. Denk maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen, milieuvriendelijke bedrijfsvoering, carbon footprints, iedereen een eigen mok, op de fiets naar het werk, afvalscheiding, recycling, LED lampjes, anti rietjes beleid, alles.

by Andrea Hooymans
Gemeenschap

‘Together Everybody Achieves More’. Onze gemeenschap zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt, betrokken is en ook niet bang is om zich tijdens de uitgebreide evaluaties te laten horen. Zonder feedback komen we natuurlijk nergens!

Onze gemeenschap is divers en dat is ideaal, want samen weten en kunnen we meer. Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken en laten ons liever niet beperken door taal. Daarom passen wij ons programma aan om ook internationals te kunnen verwelkomen als bezoeker, vrijwilligerTalent, maker en in de organisatie.

Ons team vertegenwoordigt verschillende leeftijdsgroepen, nationaliteiten en geslacht en we willen bijdragen aan een diverse culturele sector. Daarom stemmen we onze programmering, bereikbaarheid en communicatie af op een steeds internationaler en diverser Groningen

By Marie-Flor
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2024

Tickets

Haal tickets voor al onze evenementen via de onderstaande link.

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands