Biotoop open dag

Wij doen mee met de bekende Biotoop Open Dag! Bezoek deze spannende culturele broedplaats in Haren met bijna 130 kunstenaarsateliers, waaronder de onze. Op het NonFiction Photo Headquarters tonen we je een pop-uptentoonstelling over Fair Fashion, een workshop en lezing over cyanotypie en meer. Loop op 22 mei 2022 tussen 11:00 en 17:00 onze fotostudio binnen en doe gratis mee met het programma.

Door: Pieng-Or Patcharasoravut

Fair Fashion expositie
Fair Fashion exhibition at the NonFiction Photo Festival 2021. Photo by Andrea Hooymans
Programma

11.00 – 17.00 Fair fashion pop-up expositie en pop-up shop

11.30 – 13.00 uur Cyanotype printing

13.00 – 14.00 Video-opnamesessie: jouw kijk op World Press Photo Exhibition in onze video

14.00 – 15.30 Workshop cyanotype printing

15.30 – 16.15 Video-opnamesessie

16.15 – 16.45 Minilezing over cyanotype printing

Fair Fashion expositie

Iedereen heeft kleding nodig. De kledingindustrie is een van de grootste industrieën ter wereld. Onze tentoonstelling verkent de wereld van fast fashion, die steeds meer bekend wordt als verwoestend voor het milieu en de problemen met arbeidsmisbruik. Door middel van portretten van lokale ondernemers en consumenten door fotografen Sebastiaan Rodenhuis, Dennis Lapré en Andrea Hooymans, worden we geopenbaard aan de lokale oplossingen voor deze mondiale vraagstukken.

Kijk rond in onze mini-expositie over Fair Fashion terwijl je door vintage kleding en door kunstenaars gemaakte ambachten snuffelt die te koop zijn.

NonFiction Photo Festival
‘Franky’, Sebastiaan Rodenhuis, Groningen, 17.10.2021
By Dennis Lapré
’Recessie: Wolter Schorel’, Dennis Lapré, Groningen, 29.10.2021
Cyanotype

Doe praktijkervaring op met printen in onze cyanotype printing Dit fotografische proces produceert prachtige Pruisisch-blauwe afdrukken door objecten direct op een aan UV-licht blootgesteld vel fotopapier te plaatsen. De workshop is tussen 11.30 – 13.00 en 14.00 – 15.30 uur. Je hebt 30 minuten nodig om je print af te werken. Deze workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Nadat u uw afdrukken heeft gemaakt, vertellen we u graag iets over de geschiedenis van het cyanotype printing. Tijdens deze mini-lezing in het Engels zal Persephone Michou, een fotograaf gespecialiseerd in de methode, om 16.15 uur vertellen over de technieken en haar project The Perfect Blue dat oude familiefoto’s in cyanotype herschept. Deze lezing zal in het Engels zijn.

Cyanotype Workshop, Persephone Michou
By Andrea Hooymans
By Andrea Hooymans
Biotoop

Bovendien is De Biotoop een interessante wijk op zich. Een uniek project van volkshuisvesting, de Biotoop is waar kunstenaars, ontwerpers, muzikanten, architecten, webontwikkelaars, meubelmakers, houtbewerkers – disciplines en ambachten nauw samenwerken. Naast woon- en werkruimtes biedt de Biotoop ook ruimte voor een zelfoogsttuin, een congrescentrum en film-, theater- en muziekvoorstellingen.


Praktische informatie:

Bezoek ons bij de Biotoop open dag: Biotoop Open Dag pagina en Facebook event. Vind ons hier.

Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2022
Synagoge – Folkingestraat 60

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands