Vacature communicatiemedewerker

Ons marketingteam is op zoek naar een communicatiemedewerker. Houd jij van verhalen vertellen, social media en content creatie in beeld, geluid en tekst? Kom ons dan helpen het NonFiction Photo Festival goed in the picture te zetten.

Deadline 16 juni 2024. Wil je echter stagelopen dan kun je je het hele jaar door aanmelden.

NonFiction Photo is voor mij de perfecte plek geweest om alvast wat ‘echte’ ervaring op te doen naast mijn studie. Goede begeleiding en een leuk en interessant team zorgt ervoor dat je veel leert. Ook waren alle evenementen altijd erg gezellig en leuk om bij te wonen. Kortom, een dikke aanrader!” – Thijs, stagiair 2022

By Andrea Hooymans
Werkzaamheden

Als communicatiemedewerker ben je onderdeel van het marketingteam. Samen met hoofd marketing, publicitymedewerker en de grafisch ontwerper ben je verantwoordelijk voor het zichtbaar maken van NFP, haar mensen en haar activiteiten.

 • Content creatie voor externe communicatie (met behulp van copywriters, fotografie- en videoteams)
 • Social media content, ads en maximalisatie bereik (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter) in teamverband
 • Website onderhoud in teamverband
 • Contentstrategie: meedenken, data-analyse en rapporteren
 • Festival locatiemanagement (een aantal shifts)
Profiel

We zijn op zoek naar een creatieveling die zich kan vinden in de idealen van NonFiction Photo en graag in teamverband werkt.

 • Affiniteit en ervaring met fotografie en video voor social media
 • Je kunt bevlogen schrijven vanuit een brand-identiteit
 • Je bent creatief en communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Je werkt planmatig, met deadlines en zonder 9 – 5 mentaliteit
 • Je bent bekend met het culturele landschap in Groningen stad en de relevante online platforms
 • Kennis van marketing, social media en PR strategie
 • Kennis van WordPress, Excel, Google Drive, Trello en Mailchimp zijn een pré
 • Ervaring met betaalde promotie via social media is een pré
 • Ervaring met Adobe pakket is een pré
Stage

Het is mogelijk om een deel van deze functie op te pakken als stagiair. Onder begeleiding van ervaren professionals werk je voltijd of deeltijd. Bekijk de stagepagina voor meer informatie.

Traineeship

Sta je aan het begin van jouw carrière, dan is het mogelijk om deze functie te vervullen als trainee. Het gaat dan om een werkervaringsplek met persoonlijke begeleiding en veel verantwoordelijheid.

Professioneel

Wil je jouw ervaring inzetten voor de culturele sector, een carrièreswitch maken of heb je tijd over? Sluit je als professional aan en deel jouw kennis met de rest van het team. Verwacht veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid.

“Absolutely, this is a place for growth, personal and professional. It’s a place of warmth (not literally haha), a place of desire, and a place where you can stand up on your own feet. NFP is a place of beginnings.” – Ekaterina, team member 2021

NonFiction Photo Community

NonFiction photo is een ideologische organisatie met oog voor haar mensen. Hier werk je zowel zelfstandig als in teamverband als onderdeel van een divers team in een creatieve omgeving. Je hebt veel ruimte voor zelfontplooiing,  krijgt een kijkje in de keuken van een grootschalig cultureel evenement en kunt (bekende) fotografen ontmoeten. Het team komt maandelijks samen voor overleg en gezelligheid en sluit de periode af met een feest. Dankzij de korte lijntjes is er veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.

Verdere voordelen

 • Deelname aan het trainingsprogramma voor rondleiders
 • Deelname aan workshops zoals fotografie, metaal, ontwerp en excel
 • Gratis toegang tot alle evenementen, inclusief de VIP opening en het Academy programma met rondleidingen en lezingen.
 • Een aanbevelingsbrief namens stichting NonFiction Photo (bij wederzijdse tevredenheid).
Extra

Een aantal specifieke mogelijkheden bij deze functie:

 • Als trainee of professional is de maximale maandelijkse vrijwilligersvergoeding van €170 per maand beschikbaar voor deze functie.
 • Optie: content creatie voor de lokale tentoonstelling in tekst, beeld en/of audiovisueel
 • Optie: marketingonderzoek, surveys en dataprojecten
 • Optie: een extra eigen project content creatie in de richting van video, vlog, blog, fotografie of (live) podcast
Werkperiode

Eerste helft van het jaar

Van februari tot en met juni zet je je in voor content creatie, campagneontwikkeling en de promotie van projecten zoals pop-up exposities, podcasts, les op locatie en workshops.

Tweede helft van het jaar

Van september tot november doe je aan content creatie voor promotie, tijdens het festival in november en begin december ben je op locatie bezig als locatiemanager, werk je backstage met het marketing team en neem je deel aan het Visual Academy programma om content te verzamelen. Na de kerstvakantie (last two weeks of December) schrijf je mee aan het projectverslag en verzorg je de overdracht tot eind januari.

Wekelijks

Je werkt twee tot drie dagen per week (afhankelijk van hoe snel je werkt) voornamelijk bij ons op kantoor tussen 10.00 en 18.00. De werkdagen en tijden kunnen in overleg worden afgestemd, zolang alles op tijd af is. Ook (deels) thuis werken is bespreekbaar.

De taken kunnen worden uitgebouwd, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en interesses. Het is mogelijk om in overleg te schuiven met de timing van de werkzaamheden.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan jouw CV en motivatie op naar Andrea Hooymans (directeur NFP) via andrea@nonfictionphoto.nl. Sollicitaties zijn de week daarop in de Biotoop, Kerklaan 30, Haren.

Twijfel je over jouw beschikbaarheid, heb je vragen of wil je deze functie inzetten als stage, neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee.

Op zoek naar een andere functie bij ons? Bekijk onze vacatures.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

by Kirsten van der Ploeg
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2023
Synagoge – Folkingestraat 60

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands