Vacature educatiemedewerker

Ambities in educatie? Kom werkervaring opdoen bij NonFiction Photo in Groningen! Wij zoeken iemand die ons educatie team komt versterken als educatiemedewerker. Deze functie kan ook in stagevorm vervuld worden. Deze vacature kan worden aangepast om gevuld te worden door een professional, trainee or stagiair.

Deadline 16 juni 2024. Wil je echter stagelopen dan kun je je het hele jaar door aanmelden.

NFP biedt een omgeving die aanzet tot leren en groei. Je kunt niet alleen je interesses verkennen, maar ook verder reiken dan wat je al weet.” – Lissy, teamlid 2021

by Julia Dumchenko
Werkzaamheden

Als educatiemedewerker ben je onderdeel van het educatieteam. Je werkt samen met andere educatimedewerkers en de programmeur. Je helpt bij het samenstellen van lessen en lezingen voor de Les op Locatie projecten; geeft les aan scholieren en studenten; en maakt trainingen en handouts voor rondleiders. Daarnaast werk je mee met educatie-gerelateerde projecten; van videoshoots tot marketingcampagnes en PR klussen.

 • Updaten van lesbrieven 
 • Schrijven van handouts voor rondleiders
 • Lesgeven aan scholieren op middelbare scholen in de regio
 • Trainingen geven aan rondleiders
 • Meedenken en -werken met de afzetmarkt van het educatiepakket.
 • Ondersteuning bij de promotie van het educatiepakket.
 • Ondersteuning bij educatieve projecten zoals videoshoots en marketingcampagnes
Profiel

Je hebt een opleiding educatie in de richting cultuur afgerond of je bent hier bijna mee klaar. Je kunt goed schrijven in het Nederlands en je kunt werken met specifieke regelementen. Je bent creatief, hebt oog voor detail, je werkt zelfstandig en staat open voor feedback.

 • Enthousiast  over de visie en doelstelling van NonFiction Photo.
 • Een praktische instelling met oog voor deadlines.
 • Zowel sterk in samenwerken als zelfstandig kunnen werken.
 • Affiniteit en liefst ook ervaring met fotografie en journalistiek.
 • Je bent op de hoogte van en hebt (enige) ervaring met pedagogiek voor VO bovenbouw en MBO.
 • Je kunt creatief schrijven vanuit een bestaand format.
 • Je bent creatief en communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Een opleiding op het gebied van (cultuur)educatie op tenminste HBO niveau.
Stage

Het is mogelijk om een deel van deze functie op te pakken als stagiair, vanaf 5 EC. Onder begeleiding van ervaren professionals werk je voltijd of deeltijd. We passen de stageperiode, looptijd en inhoud aan op jouw opleiding en niveau. Dit is een uitdagende stage met harde deadlines, vooral als je tussen oktober en december stage bij ons loopt.

Traineeship

Sta je aan het begin van jouw carrière, dan is het mogelijk om deze functie te vervullen als trainee. Het gaat dan om een werkervaringsplek met persoonlijke begeleiding en veel verantwoordelijheid.

Professioneel

Wil je jouw ervaring inzetten voor de culturele sector, een carrièreswitch maken of heb je tijd over? Sluit je als professional aan en deel jouw kennis met de rest van het team. Verwacht veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid.

“Ik kan kansen krijgen door mee te doen aan verschillende projecten, in een inclusieve sfeer, met goede mensen. NFP heeft met name geprobeerd internationaler en diverser te zijn. Je kunt dus niet alleen mensen ontmoeten uit hetzelfde culturele veld, maar ook uit verschillende culturen en werkvelden. Deze ervaring inspireert je zeker om je persoonlijke vaardigheden te verbeteren.” – Sohui, stagiair 2021

NonFiction Photo Community

NonFiction photo is een ideologische organisatie met oog voor haar mensen. Hier werk je zowel zelfstandig als in teamverband als onderdeel van een divers team in een creatieve omgeving. Je hebt veel ruimte voor zelfontplooiing,  krijgt een kijkje in de keuken van een grootschalig cultureel evenement en kunt (bekende) fotografen ontmoeten. Het team komt maandelijks samen voor overleg en gezelligheid en sluit de periode af met een feest. Dankzij de korte lijntjes is er veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.

Verdere voordelen

 • Deelname aan het trainingsprogramma voor rondleiders
 • Deelname aan workshops zoals fotografie, metaal, ontwerp en excel
 • Gratis toegang tot alle evenementen, inclusief de VIP opening en het Academy programma met rondleidingen en lezingen.
 • Een aanbevelingsbrief namens stichting NonFiction Photo (bij wederzijdse tevredenheid).
Extra

Een aantal specifieke mogelijkheden bij deze functie:

 • Als trainee of professional is de maximale maandelijkse vrijwilligersvergoeding van €170 per maand beschikbaar voor deze functie.
 • Het zelf vormgeven van lesbrieven met gebruik van InDesign. Als nodig, leren we je het!
 • Meehelpen bij het ontwikkelen van nieuw educatie aanbod, al dan niet via externe platforms. Dit kan zeker op eigen initiatief.
by Julia Dumchenko
Werkperiode

Eerste helft van het jaar

Van februari tot en met juli zet je je in voor content creatie en projecten zoals pop-up exposities, podcasts, les op locatie en workshops. Ook maak je het educatiepakket voor dit jaar.

Tweede helft van het jaar

Vanaf september tot december ben je actief. Je helpt tijdens het festival mee als locatiemanager, bent aanwezig bij de op- en afbouw van het festival en natuurlijk ben je aanwezig bij een aantal vrijwilligers
trainingen (2 tot 3 avonden door de week in oktober en november).

Wekelijks

Je werkt twee tot drie dagen per week (afhankelijk van hoe snel je werkt) voornamelijk bij ons op kantoor tussen 10.00 en 18.00. De werkdagen en tijden kunnen in overleg worden afgestemd, zolang alles op tijd af is. Ook (deels) thuis werken is bespreekbaar.

De taken kunnen worden uitgebouwd, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en interesses. Het is mogelijk om in overleg te schuiven met de timing van de werkzaamheden.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan jouw CV en motivatie op naar Andrea Hooymans (directeur NFP) via andrea@nonfictionphoto.nl. Sollicitaties zijn de week daarop in de Biotoop, Kerklaan 30, Haren.

Twijfel je over jouw beschikbaarheid, heb je vragen of wil je deze functie inzetten als stage, neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee.

Op zoek naar een andere functie bij ons? Bekijk onze vacatures.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

by Jorge Moreno
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2023
Synagoge – Folkingestraat 60

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands