Vacature Onderzoeker

Als onderzoeker ondersteun werk je in het tentoonstellingsteam aan de nieuwe tentoonstelling die tijdens het NonFiction Photo Festival gelanceerd wordt. Deze vacature is bedoeld om gevuld te worden door een vrijwilliger of stagiair.

Deadline 9 april 2023.

NonFiction Photo is een geweldige, ruimdenkende en gastvrije gemeenschap waar velen praktijkervaring kunnen opdoen. Goede begeleiding en een leuk en interessant jaarprogramma zorgen ervoor dat je veel leert en kunt uitbreiden op de dimensies waarin je het meest geïnteresseerd bent.” – Saskia, stagiair 2022

Werkzaamheden

Voor NonFiction Photo kun je aan de slag als onderzoeker in het tentoonstellingsteam. Het onderzoek dient als rode draad in fotoselectie, open calls voor kunstenaars en de algehele vormgeving van de tentoonstelling.

 • Achtergrondonderzoek tentoonstelling
 • Content schrijven voor online media.
 • Samenstellen informatiepakketten voor rondleiders.
 • Oopstellen van de basis voor persberichten.
 • Schrijven tentoonstellingsteksten.
 • Optie: tekstschrijven fondsenwerving
 • Optie: verslaggeving fondsen en partners.
Profiel

We zijn op zoek naar iemand die goed in een team kan samenwerken en enthousiast is over de doelstellingen van de stichting. Verdere eigenschappen:

 • Creatief en vindingrijk
 • Kan goed schrijven in het Nederlands en Engels
 • Kan zowel zelfstandig als in een groep werken
 • Kan werken in opdracht aan de hand van een bestaande visie
 • Weet betrouwbare bronnen te vinden
 • Ervaring met creatief schrijven is een pré
Stage

Het is mogelijk om een deel van deze functie op te pakken als stagiair, vanaf 5 EC. Onder begeleiding van ervaren professionals werk je voltijd of deeltijd. We passen de stageperiode, looptijd en inhoud aan op jouw opleiding en niveau. Dit is een uitdagende stage met harde deadlines, vooral als je tussen oktober en december stage bij ons loopt.

Onderzoeksvraag

De tentoonstelling dit jaar staat in het teken van mensenrechten in het Noorden: genderongelijkheikheid en empowerment van vrouwen. Wij willen deze vormen van ongelijkheid zichtbaar maken voor het grote publiek door onderzoek en fotografie.

Genderongelijkheid en empowerment van vrouwen zijn mondiale onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de ongelijkheid op de arbeidsmarkt, in de zorg of in de privésfeer. Maar ook lokaal merken we de effecten van genderongelijkheid, al zijn dat vaak stille ongelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan menstruatiearmoede in Midden-Groningen, waardoor vrouwen vaker werk of school misten.

“Toen ik mijn studiegenoten over mijn stage bij NonFiction vertelde, reageerden ze jaloers. En terecht! Had me geen leukere stageplek voor kunnen stellen!” – Natan, stagiair 2020

NonFiction Photo Community

NonFiction photo is een ideologische organisatie met oog voor haar mensen. Hier werk je zowel zelfstandig als in teamverband als onderdeel van een divers team in een creatieve omgeving. Je hebt veel ruimte voor zelfontplooiing,  krijgt een kijkje in de keuken van een grootschalig cultureel evenement en kunt (bekende) fotografen ontmoeten. Het team komt maandelijks samen voor overleg en gezelligheid en sluit de periode af met een feest. Dankzij de korte lijntjes is er veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.

Verdere voordelen

 • Deelname aan het trainingsprogramma voor rondleiders
 • Deelname aan workshops zoals fotografie, metaal, ontwerp en excel
 • Gratis toegang tot alle evenementen, inclusief de VIP opening en het Academy programma met rondleidingen en lezingen.
 • Een aanbevelingsbrief namens stichting NonFiction Photo (bij wederzijdse tevredenheid).
Extra

Een aantal specifieke mogelijkheden bij deze functie:

 • Het is mogelijk om EC’s te krijgen voor het project
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding
 • Jouw onderzoek wordt ingezet als basis voor de komende festival expositie
Werkperiode

Je werkt aan het onderzoek om de curatie van de tentoonstelling te ondersteunen. Deze fase van het onderzoek loopt af tegen de zomervakantie of kan doorlopen tot aan het festival in november en december. Aan het einde van het onderzoek kun je een rapport en/op presentatie inleveren.

Het tentoonstellingsteam levert de resultaten als één geheel. Dat betekent dat je samen met andere professionals, stagiaires en vrijwilligers in één team aan de tentoonstelling werkt. Dit doe je vanuit ons kantoor in de Biotoop in Haren. Je krijgt hier je eigen bureau en voldoende begeleiding.

De opdracht kan worden aangepast aan de beschikbare uren. Werktijden en momenten in overleg, binnen werkdagen van 10.00 – 18.00.

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan jouw CV en motivatie op naar Andrea Hooymans (directeur NFP) via andrea@nonfictionphoto.nl. Sollicitaties zijn de week daarop in de Biotoop, Kerklaan 30, Haren.

Twijfel je over jouw beschikbaarheid, heb je vragen of wil je deze functie inzetten als stage, neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee.

Op zoek naar een andere functie bij ons? Bekijk onze vacatures.

Aquisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

By Aileen Bus
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nlHeadquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2022
Synagoge – Folkingestraat 60

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands