VRIJWILLIGERS

‘Together Everybody Achieves More’. Onze gemeenschap is divers en dat is ideaal, want samen weten en kunnen we meer. We leggen onze vrijwilligers graag in de watten en besteden veel aandacht aan workshops, voorbereidingen en bijeenkomsten. Zonder vrijwilligers geen tentoonstelling!

Community

Als vrijwilliger bij NFP ben je onderdeel van een heuse vrijwilligerscommunity met regelmatige meetups zoals een video-avond, borrel en trainingen/workshops. Je leert nieuwe mensen kennen, komt veel te weten over fotojournalistiek en kijkt mee met hoe een groot evenement is georganiseerd.

Verdere voordelen:

  • Enthousiaste en dynamische organisatie die oog heeft voor haar vrijwilligers;
  • De kans deel uit de maken van een ideologisch initiatief en een gezellig vrijwilligersteam;
  • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en relevante werkervaring op te doen;
  • De mogelijkheid om (bekende) fotografen te ontmoeten en te netwerken met partner-organisaties en fotografen;
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan het trainingsprogramma voor educatievrijwilligers om rondleidingen van de tentoonstelling te geven;
  • Een kijkje achter de schermen bij een belangrijk cultureel evenement met 6.000 tot 8.000 bezoekers;
  • Gratis toegang (indien voldoende plek) tot alle evenementen van NFP, inclusief de VIP opening, rondleidingen en lezingen;
  • Een aanbevelingsbrief namens stichting NFP (bij voltooiing van het trainingsprogramma);
  • Een uitnodiging voor de bedankborrel voor alle  vrijwilligers in december.

“Ik vond het geweldig om met mensen om te gaan en ik heb ook een aantal nieuwe vaardigheden opgedaan die in de toekomst van pas zullen komen!”
– Vrijwilliger van NonFiction Photo Festival 2020

De vrijwilligers educatie leiden bezoekers en groepen rond langs de foto’s van de tentoonstelling. Zij gaan daarnaast vol enthousiasme in gesprek met de bezoekers in de huiskamer van de tentoonstelling en geven verdere informatie waar nodig. Ze vangen groepen op bij de balie en nemen rugzakken aan van bezoekers.

Let wel: de schoolrondleidingen worden in het Nederlands gegeven, om deze reden hanteren we een maximum van 2 engelssprekende educatievrijwilligers.

Vrijwilligers Front Desk zijn het eerste aanspreekpunt tijdens de tentoonstellingen. Als gastheer/-vrouw ontvangen zij de bezoekers, geven informatie en verkopen tickets aan de front desk.

Iets te bieden? We zijn altijd op zoek naar mensen met superkrachten in de categorie PR, fotografie, grafisch ontwerp en alles wat we nog niet wisten dat we nodig hadden.

Zin om mee te doen? Meld je vóór 5 oktober aan bij Ewa via vrijwilligers@nonfictionphoto.nl. Vermeldt bij je aanmelding meteen in welke functie je geïnteresseerd bent, welke talen je spreekt en je telefoonnummer. Twijfel je nog of heb je vragen, neem dan vooral ook contact op want we denken graag met je mee.

VRIJWILLIGERSTEAMS

World Press Photo Exhibition team 2020

World Press Photo Exhibition Team 2019

Zilveren Camera Front Desk team 2019

World Press Photo Exhibition team 2018

World Press Photo Exhibition Educatie team 2019

World Press Photo Exhibition Front Desk team 2019

Zilveren Camera team 2019

Zilveren Camera Educatie team 2019

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?