World Press Photo Exhibition

World Press Photo Exhibition 2021

De gerenommeerde World Press Photo Exhibition 2021 verbindt de wereld met de verhalen die ertoe doen. Fotografen van over de hele wereld sturen elk jaar hun beste werk in om te proberen de World Press Photo of the Year te winnen. Samen vormen zo’n 150 beelden de World Press Photo Exhibition, die de verhalen van onze tijd weerspiegelt. Deze tentoonstelling is te zien van 12 november – 5 december als onderdeel van het NonFiction Photo Festival.

Dit jaar hebben tijdens de 64e editie van de jaarlijkse World Press Photo Contest 4.315 fotografen uit 130 landen 74.470 foto’s gemaakt. De genomineerden voor de World Press Photo Contest 2021 zijn 45 fotografen uit 28 landen. De categorieën zijn Hedendaagse kwesties, Algemeen nieuws, Milieu, Langetermijn projecten, Natuur, Spot nieuws, Sport en Portretten. In een ongekend jaar dat wordt gekenmerkt door de COVID-19-pandemie en protesten tegen sociale rechtvaardigheid over de hele wereld, delen de genomineerden een verscheidenheid aan interpretaties en perspectieven voor deze en andere urgente kwesties zoals de klimaatcrisis, de rechten van transgenders en territoriale conflicten.

“De genomineerde beelden, verhalen en producties die we vandaag introduceren, bieden verschillende perspectieven op een van de belangrijkste jaren in de recente geschiedenis, gekenmerkt door de impact van de COVID-19-pandemie en de mensenrechtenbewegingen over de hele wereld. Onder de genomineerden zijn opmerkelijke verhalen over hoop, veerkracht en sociale verandering. Ik wil de onafhankelijke jury bedanken voor hun toewijding en toewijding bij het selecteren van de verhalen die ertoe deden in 2020,” zei Joumana El Zein Khoury, uitvoerend directeur van de World Press Photo Foundation.

 

Een onafhankelijke jury bestaande uit vooraanstaande fotografie professionals selecteerde de genomineerde foto’s en de verhalen die ertoe doen. Rodrigo Orrantia, curator en jurylid van de World Press Photo Contest 2021, zei over de inzendingen van dit jaar: “Ik denk dat wat het meest opviel, de verscheidenheid aan benaderingen van visuele verhalen was. Fotografen in het algemeen, maar vooral fotojournalisten en persfotografen, ontdekken nieuwe manieren om verhalen visueel te vertellen.”

De World Press Photo Exhibition 2021 is the zien als onderdeel van het NonFiction Photo Festival 2021 in Groningen. Het festival vindt plaats van 12 november – 5 december in de Synagoge Groningen.

NonFiction Photo

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?