World Press Photo Exhibition 2021

De gerenommeerde World Press Photo Exhibition 2021 verbindt de wereld met de verhalen die ertoe doen. Fotografen van over de hele wereld sturen elk jaar hun beste werk in om te proberen de World Press Photo of the Year te winnen. Samen vormen zo’n 150 beelden de World Press Photo Exhibition, die de verhalen van onze tijd weerspiegelt. Deze tentoonstelling is te zien van 12 november – 5 december als onderdeel van het NonFiction Photo Festival.

World Press Photo Exhibition 2021
World Press Photo Exhibition 2021 in cijfers

Dit jaar hebben tijdens de 64e editie van de jaarlijkse World Press Photo Contest 4.315 fotografen uit 130 landen 74.470 foto’s gemaakt. De genomineerden voor de World Press Photo Contest 2021 zijn 45 fotografen uit 28 landen. De categorieën zijn Hedendaagse kwesties, Algemeen nieuws, Milieu, Langetermijn projecten, Natuur, Spot nieuws, Sport en Portretten.

Belangrijk nieuws

In een ongekend jaar dat wordt gekenmerkt door de COVID-19-pandemie en protesten tegen sociale rechtvaardigheid over de hele wereld, delen de genomineerden een verscheidenheid aan interpretaties en perspectieven voor deze en andere urgente kwesties zoals de klimaatcrisis, de rechten van transgenders en territoriale conflicten.

World Press Photo
Beeldverhalen die ertoe doen

“De genomineerde beelden, verhalen en producties die we vandaag introduceren, bieden verschillende perspectieven op een van de belangrijkste jaren in de recente geschiedenis, gekenmerkt door de impact van de COVID-19-pandemie en de mensenrechtenbewegingen over de hele wereld. Onder de genomineerden zijn opmerkelijke verhalen over hoop, veerkracht en sociale verandering. Ik wil de onafhankelijke jury bedanken voor hun toewijding en toewijding bij het selecteren van de verhalen die ertoe deden in 2020,” zei Joumana El Zein Khoury, uitvoerend directeur van de World Press Photo Foundation.

by Lorenzo Tugnoli
World Press Photo Contest 2021

Een onafhankelijke jury bestaande uit vooraanstaande fotografie professionals selecteerde de genomineerde foto’s en de verhalen die ertoe doen. Rodrigo Orrantia, curator en jurylid van de World Press Photo Contest 2021, zei over de inzendingen van dit jaar: “Ik denk dat wat het meest opviel, de verscheidenheid aan benaderingen van visuele verhalen was. Fotografen in het algemeen, maar vooral fotojournalisten en persfotografen, ontdekken nieuwe manieren om verhalen visueel te vertellen.”

 
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2022
Synagoge – Folkingestraat 60

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands