NonFiction Photo Festival 2021

Van 12 november t/m 5 december is het NonFiction Photo Festival terug in Groningen. Het festival presenteert de gerenommeerde World Press Photo Exhibition met de ‘verhalen die verteld moeten worden’ van over de hele wereld, evenals een lokale tentoonstelling en Academy evenementenprogramma. In de Synagoge Groningen zijn kleurrijke portretten, aangrijpende documentaireseries en indrukwekkende natuurfotografie te zien.

 

Lokale tentoonstelling

 

De hoofdtentoonstelling wordt ondersteund door een lokaal ‘antwoord’, gericht op mode. Deze groepstentoonstellingen onderzoekt oplossingen voor een complex probleem; hoe wordt fast fashion fair fashion? Lokale fotografen, ontwerpers, onderzoekers en kunstenaars werken samen om het verhaal van mode in het hier en nu te creëren. 

Photo: Ilenia Trevisin

Academy-programma

 

Het Academy-programma biedt rondleidingen, evenementen en lezingen over fotografie en de verhalen achter de beelden. Fotografen en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen duiken tijdens diep in de wereld van fotografie, symboliek en hedendaagse maatschappelijke problematiek. Eén van de evenementen is de jaarlijkse International Student Night, waarin het thema fair fashion centraal staat.

Photo: Mads Nissen

World Press Photo Exhibition 2021

 

De winnaar van de ‘World Press Photo of the Year’ is Mad Nissen uit Denemarken met de foto ‘First Embrace’. Na maanden zonder contact in een land dat geteisterd wordt door de Covid-pandemie, toont dit theatrale portret twee mensen die elkaar omhelzen. Het plastic folie dat hen scheidt is gedrapeerd als engelenvleugels. Een ander indrukwekkend visueel verhaal toont de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten, met een symbolische confrontatie tussen twee demonstranten temidden van de beeldenstorm in Washington DC. 

 

Photo: Olha Rohulya

Tickets

 

De tentoonstelling en de evenementen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Tickets zijn vanaf oktober verkrijgbaar via www.nonfictionphoto.nl 

 

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?