NONFICTION PHOTO

Podium voor kunst met een missie

Stichting NonFiction Photo geeft sinds 2003 een podium aan kunst met een missie en wil dit zo organiseren, dat iedereen er wat aan heeft.

NonFiction Photo gelooft in de kracht van tentoonstellingen, educatie, talent en ondernemerschap. Op basis van deze vier pijlers, beweegt de stichting zich binnen de wereld van visuele cultuur, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar Manifest.

NonFiction Photo produceert lokale tentoonstellingen en presenteert bestaande tentoonstellingen zoals de World Press Photo Exhibition. Deze tentoonstellingen tonen de beste fotojournalistiek uit respectievelijk Nederland en de hele wereld als onderdeel van het NonFiction Photo Festival. Zie ook ons tentoonstellingenarchief.

Educatie voor jong en oud

Academy kennis is macht

Talent werk, leer en exposeer

Vrijwilligers helden

Tentoonstellingen lokaal en internationaal

TEAM

Zonder kantoorteam en sloten filterkoffie geen tentoonstelling

Andrea Hooymans Directeur

Onze creatieve duizendpoot gelooft dat kunst de wereld kan veranderen. Ze strijdt met beeld en woord voor de NFP gemeenschap en een spraakmakend fotofestival. Doel; wereldoverheersing natuurlijk.

Fred Dijkstra Financieel medewerker

Man van het geld met een voorliefde voor cijfers en structuur. Hij overziet het nauwkeurige proces dat schuilt achter de creatieve voorkant. Onze 'master of coin': hem willen we zeker niet missen!

Marlie Wabeke Talent- en educatiecoördinator

Ze gelooft in een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen. Door haar brede inzetbaarheid dicht zij de gaten in het totaalpakket van taken en ondersteunt al coördinerend daarmee het creatieve proces.

Dries Verbeke Meesterbouwer

Autodidact kunstenaar en ontwerper met een roeping: afval omzetten in festivaldeco, interieurdesign en natuurlijk inspirerende tentoonstellingen. Wil stiekem de wereld veranderen.

Mariejanne van Dijk Educatiemedewerker

Wereldliteratuur is haar domein. Mariejanne maakt dagelijks verre reizen, ontmoet mensen die haar laten kennismaken met hun culturele en sociale context. Motto: hoe meer je aan mensen vraagt, hoe meer je van ze leert!

Aline Eclair Evenementencoördinator

Gewend om halve marathons te lopen, is Aline de aangewezen persoon om de boel draaiende te houden. In haar rol als evenement coördinator maakt zij de connectie tussen ons, de bezoekers en sponsoren. Goede vibes en inspirerende ervaringen gegarandeerd!

Ewa Pradzynska-Kostecka Vrijwilligerscoördinator

We hebben weer een gekke kattendame gevonden! Maar er zijn meer dingen waar ze gek op is: theater, sport en de veganistische manier van leven. Na 13 jaar in de culturele sector te hebben gewerkt, was ze klaar voor elke onvoorspelbare situatie. Nu zal ze deze ervaring gebruiken om heel goed voor onze vrijwilligers te zorgen.

Lissy Voß Communicatiemedewerker

Met een verstrooide geest en uitbarstingen van motivatie is Lissy overal en nergens te vinden. Als stagiaire bij NFP doet ze alles wat mogelijk is, in de hoop sporen van haar input achter te laten in posts, video's, de tentoonstellingsruimte en elke andere plek die ze kan bereiken! (Natuurlijk zet Lissy zich ook volledig in voor het doel om de wereld over te nemen.)

Viktor Gelbukh Publicity medewerker

Ondanks hij er niet van houdt om de hele dag op zijn kont te zitten, doet Viktor dit graag als dat betekent dat er zo veel mogelijk mensen naar de tentoonstelling komen. Al zou hij natuurlijk liever wereldheerschappij hebben!

Sandra Mako Sanchez Marketing Medewerker

Iedereen en alles heeft een verhaal, en Sandra wil ze allemaal weten! Deze bijzonder meid is een nieuwsjunkie in hart en nieren en hoopt mensen te verbinden via de verhalen die we vertellen. Ze is te vinden terwijl ze te veel thee drinkt en naar te veel podcasts luistert.

Saartje Popcorn Model

Meer den allen een kantoor hond, Saartje Popcorn is ook een ervaren fotografie model en zal elk teamlid hun dag opvrolijken met haar moeiteloze charisma

EXPERTS

Succes gegarandeerd dankzij de expertise van deze professionals

Grytsje Suze Abma Vormgeving en productie

Een mysterieus Friese meid, die met materialen kan praten en het meest interdisciplinaire ontwerp van elke ruimte en elke vorm kan maken. We zijn erg benieuwd wat ze voor het NFP gaat uitvinden.

Denis Ghisalberti Marketing medewerker

Blauw neemt het over! Denis begon als vrijwilliger en werkte zich op tot fotograaf. Dit jaar werkt hij eraan om een volwaardige contentmaker te worden! Student aan de Rijksuniversiteit Groningen, 'the knee' loopt tot de zomer van 2021 bij ons stage.

Elizabeth Stepanova Publicity medewerker

Elizabeth is in 2021 bij het team gekomen en met haar passie voor PR zal ze haar best doen om iedereen, compleet met voltallige familie, naar het festival te laten komen. Mocht je haar spreken, dan haalt ze Marx erbij als ze de kans krijgt.

Emil Borgesius Consultant

Onze consultant in duizend-en-één zaken helpt de stichting om zich ook op zakelijk vlak te blijven ontwikkelen. Gelooft in deze onderneming en wil zich graag inzetten voor ons plan om de wereld over te nemen.

Dennis Lapré Fotograaf

Als Veteraan in het vak met een achtergrond in educatie, zowel gastdocent fotografie aan het Noorderpoort College als aan het Alfa College, vertelt Groningse fotograaf Dennis Lapré over hoe foto's tot stand komen.

Iris Ketelaar Redacteur

Verbanden leggen en verbinding maken doet zij het liefst. Met liefde voor taal en met focus op beeld weet zij mensen te bereiken. Staat voor doeltreffende teksten met een twist, het totale plaatje.

Danny Martinez Videograaf

Vertelt graag visueleverhalen. Gepassioneerd over fotografie, videografie en animatie. Hij gebruikt deze media om de boodschap te verspreiden. Houdt er ook van om tijdens deze missie contact te maken met mensen.

Marion Verwey Fotograaf

Een sociaal dier, Marion houdt evenveel van fotografie als ze er van houdt om er over te vertellen. Zij geeft rondleidingen tijdens de tentoonstelling vanuit het perspectief van de fotograaf.

Maurits Wagensveld Productiemedewerker

Op zoek naar zoveel mogelijk klussen waar hij zijn jonge, dynamische, ongeorganiseerde handen vies mee kan maken. Geef hem een tijd en plek en hij zal 30 minuten te laat zijn, maar altijd arriveren!

Bert Donker Coach talent

Bekend van de epische evaluaties en effectieve brainstorms. Bert houdt een oogje op de educatieve componenten. Met een achtergrond in de psychologie, trainingen en stress management houdt hij ons op het rechte pad.

Joost Nuijten Fotograaf

Houdt er van om foto's vanuit de backstage te maken. Als rondleider legt hij de nadruk op de werkwijze van de fotograaf. Wellicht zie je hem bij de opening achter de piano!

Marta Ferraro Productiemedewerker

Aanvankelijk verlegen maar enthousiast en creatief met een sterke expressiedrang. Altijd klaar voor nieuwe uitdagingen om een beter begrip van de wereld te krijgen. Haar camera altijdbij haar om het moment vast te leggen.

Marcel Wichers Educatieconsultant

Een man met veel talenten, Marcel is zowel gids, manager en technisch ontwerper. De synagoge is zijn thuishaven, dus als je iets wil weten over deze prachtige locatie moet je bij hem zijn.

Shomisha Elaguani Productie (intern)

Met haar passie voor kunst, creëren en haar empathisch vermogen wil ze graag verandering maken in de wereld, en waar beter dan hier.

Soraya ter Horst Productie (intern)

Ik ben een horror fanaat die houdt van gekke en uitbundige dingen, maar die ook een beetje een introvert persoon kan zijn. Ik houd er van om mezelf te uitten in de kleding die ik draag en in de make up die ik op doe. Kunst, mode, muziek en alles daar omheen inspireert mij om op elke manier dan ook de dingen te doen die ik daarvoor nooit had gedacht dat ik die zal doen.

JONGE MAKERS 2019

Sabina Theijs Coach Jonge Makers 2019

Annemarijn Vlinder Jonge Maker 2019

David Vroom Jonge Maker 2019

Frank Nuiver Jonge Maker 2019

WE HEBBEN EEN GOEDE TIJD GEHAD MET

Eerdere projecten zijn mede mogelijk gemaakt door

Sohui Kim Marketingmedewerker 2021

Charlotte Sievers Diversiteitsmedewerker 2021

Patrick van der Weerd Expert Vrijwilliger 2021

Ilenia Trevisin Grafisch vormgever '19 - '20

Amber Barelds Vrijwilligerscoördinator '19 - '20

Kim Dumoré Publicity medewerker 2020

Julia Castro Communicatie medewerker 2020

Danielle Jacson PR / Productiemedewerker 2020

Kirsten van der Ploeg Fotografie stagiaire 2020

Esther Gerritsma Educatie stagiaire 2020

Kirsten Smit Educatie stagiaire 2020

Kinga Lechowska Productiemedewerker 2020

Sofia Manouki Schriver 2020

Margot Kok Educatiemedewerker 2019

Pablo ter Borg Grafisch vormgever 2019

Mitra Hoviat Talab PR medewerker 2019

Jethro Bijleveld Fotograaf '17-'19

Bas Baas Coach journalistiek 2019

Sanne Malcorps Communicatiemedewerker '19

Camilla Spadari Publicitymedewerker '18 - '19

Thomas Ansell PR medewerker '18 - '19

Marion Stoffels Content creator 2019

Rinnert Veldman Coach vormgeving 2019

Srinidhi Desikan PR medewerker 2019

Finn Siebelink Webdeveloper 2019

Sander Vermeulen Hoofd vormgever 2018

Wiktoria Walecka Productiemedewerker 2018

Chiara Tammaro Bouwer 2018

Ingrid Bell Publicity medewerker 2018

VRIJWILLIGERS

Helden!

Vrijwilligersteam 2020 NonFiction Photo Festival

Vrijwilligersteam 2019 World Press Photo Exhibition

Vrijwilligersteam 2019 Zilveren Camera

Vrijwilligersteam 2018 World Press Photo Exhibiton

Vrijwilligersteam 2015 World Press Photo Exhibiton

Educatieteam 2019 World Press Photo Exhibition

Front Desk team 2019 World Press Photo Exhibition

Educatieteam 2019 Zilveren Camera

Hospitalityteam 2019 Zilveren Camera

Tentoonstellingsteam Zilveren Camera 2019

algemene informatie

Stichting NonFiction Photo
Headquarters | Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Contact | 06 30653013
Algemeen | info@nonfictionphoto.nl
Vrijwilligers | vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

NonFiction Photo Festival | Groningen
Data | november – december 2021
Locatie | Synagoge | Folkingestraat 60

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?