NONFICTION PHOTO

Podium voor kunst met een missie

We werken aan een geheim plan om de wereld over te nemen. Tot die tijd bieden we een podium aan kunst met een missie en organiseren we dat zo, dat iedereen er wat aan heeft.

NonFiction Photo gelooft in de kracht van tentoonstellingen, educatie, talent en ondernemerschap. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar Manifest.

NonFiction Photo presenteert in Groningen eigen producties en bijvoorbeeld de World Press Photo Exhibition. Deze tentoonstellingen gaan met elkaar in dialoog; het beste werk van fotojournalisten en documentaire fotografen uit de hele wereld met lokaal antwoord. Zie ook ons tentoonstellingenarchief.

IDEALEN IN UITVOERING

Mooi die idealen, maar hoe dan?

Educatie voor jong en oud

We bewapenen de wereld graag met kennis en daarom organiseren we workshops, lezingen en rondleidingen (NL/EN). We hebben ook een educatiepakket voor VO bovenbouw, MBO, HBO en WO. V

Academy kennis is macht

Lezingen, rondleidingen, workshops en events! We nodigen fotografen, onderzoekers en journalisten uit om over hun werk en visie te vertellen in het Engels en Nederlands.

Talent van Groningse bodem

Kunst met een missie, talent en ambitie: het magische recept voor snode plannen. Exposeer als jonge maker; of maak de expo via het talent trject. Eerst NonFiction Photo, dan de wereld!

Vrijwilligers helden

Van promotie tot productie, front desk tot educatie: (internationale) studenten en stadjers helpen ons elk jaar weer om onze dromen tastbaar te maken. Help mee als rondleider, host of expert!

Tentoonstellingen lokaal en internationaal

NonFiction Photo presenteert World Press Photo Exhibition; en produceert pop-up exposities en 'Solutions'. 'Local solutions to global problems', geïnspireerd op actualiteit en oplossingsgerichte journalistiek.

TEAM

Zonder kantoorteam en sloten filterkoffie geen tentoonstelling

Andrea Hooymans Directeur

Als mastermind achter NonFiction Photo, coördineert Andrea de vier pijlers van de organisatie. Curator voor de tentoonstelling, marketeer bij het team, vrouw achter de schermen van afdeling talent en soms stiekem ook als fotograaf. Uiteinelijk gebruikt zij de stichting gewoon als excuus om veel te lang op te blijven.

Fred Dijkstra Financieel medewerker

Man van het geld met een voorliefde voor cijfers en structuur. Hij overziet het nauwkeurige proces dat schuilt achter de creatieve voorkant. Onze 'master of coin': hem willen we zeker niet missen!

Marlie Wabeke Talent- en educatiecoördinator

Houdt van organisatie en planning. Marlie zit al maanden op kantoor voordat het circus rond de tentoonstelling materialiseert. Ze deelt een interesse in de wereld die, gevangen in beeld, in al haar horror en schoonheid heel dichtbij kan komen.

Amber Barelds Evenement- en vrijwilligerscoördinator

Amber heeft in verschillende rollen deelgenomen aan de organisatie: vrijwilliger, evenementencoördinator en nu ook als vrijwilligerscoördinator! Ze bezorgt zowel de bezoeker als vrijwilliger een prachtige tentoonstellingsbeleving!

Pablo ter Borg Grafisch vormgever

Pablo is met ons al voor wij de naam van NonFiction Photo droegen, zijn werk is instrumentaal geweest in het restylen van ons merk, en zijn werk zal zichtbaar zijn in de expositieruimte.

Emil Borgesius Consultant

"Dit is het... Dit is waar ik thuis hoor... Ik ken hier iedereen, zelfs als ik ze nog nooit heb ontmoet, noch mee gesproken heb, en nooit meer zal zien. Ik ken jullie allen... Je kan mij misschien tegenhouden, maar je kan niet ons allemaal tegenhouden... We zijn immers allen gelijkaardig."

Dries Verbeke Meesterbouwer

Onze meesterbouwer alles uit het luchtledige doen ontstaan. Hij werkt zoals een kunstenaar makkelijk zonder plan of budget. Gespecialiseerd in werken emt gevonden voorwerpen sluit hij perfect aan bij onze duurzaamheidsidealen!

Mitra Hoviat Talab PR medewerker

Het nieuwste lid van ons team! Mitra begon in 2019 bij ons als rondleider en zit nu wekelijks op kantoor om onze snode plannen te helpen realiseren.

EXPERTS

Jethro Bijleveld Fotograaf

Portretfotograaf en fanatiek strijder voor mensenrechten, Jethro werkt al jaren lang met ons samen. Als je geluk hebt maakt hij een portret van je tijdens een van onze evenementen.

Joost Nuijten Fotograaf

Houdt er van om foto's vanuit de backstage te maken. Als rondleider legt hij de nadruk op de werkwijze van de fotograaf. Wellicht zie je hem bij de opening achter de piano!

Marion Verwey Fotograaf

Een sociaal dier, Marion houdt evenveel van fotografie als ze er van houdt om er over te vertellen. Zij geeft rondleidingen tijdens de tentoonstelling vanuit het perspectief van de fotograaf.

Finn Siebelink Webdeveloper

Werkend achter de schermen, Finn houdt zich bezig met de dingen die je niet ziet. En dat is een goed iets, geloof ons, daar heb je ons woord voor: Bedankt voor je werk om ons de 21e eeuw in te helpen!

Thomas Ansell PR medewerker

Ervaringsdeskundige in de zakelijke business, Thomas is onderdeel van ons team om wat meer kleur te geven aan ons kantoorleven. Door entrepeneurschap met een goede dosis cultuur te mixen levert hij een onmisbaar aandeel aan ons team.

Srinidhi Desikan PR medewerker

Dit jaar nemen wij de Internationale studentennacht naar een nieuw niveau. Sri is hier om ons daar bij te helpen. Een wetenschapper, gefascineerd met de interactie tussen visuele cultuur en maatschappij.

Bert Donker Coach talent

Bekend van de epische evaluaties en effectieve brainstorms. Bert houdt een oogje op de educatieve componenten. Met een achtergrond in de psychologie, trainingen en stress management houdt hij ons op het rechte pad.

Margot Kok Educatiemedewerker

Onze fantastische educatiemedewerker heeft ons educatiepakket dit jaar naar een nieuw niveau getild. Op weg om een echte docent te worden, maakt zij een pitstop in de wereld van fotografie bij NonFiction Photo!

Camilla Spadari Publicitymedewerker

Missie: bijdragen aan de groei en betekenis van cultuur. Methode: passie voor fotografie, hedendaagse kunst en de kunstmarkt. En af en toe een heerlijk Italiaans gerecht.

Ilenia Trevisin Grafisch vormgever

Ilenia is onderdeel van het NFP als vrijwilliger, teamlid van Talent Fotografie, en nu ook als grafisch ontwerper. Een vrouw met meerdere talenten en bescheiden ambities, maakt zij behoorlijke grote stappen in het leven!

Marcel Wichers Productiemedewerker

Een man met veel talenten, Marcel is zowel gids, manager en technisch ontwerper. De synagoge is zijn thuishaven, dus als je iets wil weten over deze prachtige locatie moet je bij hem zijn.

Varus de Kat Ontstressmedewerker

Noem hem de meester van pluis, Koning der katten, Kitten der kittens... Geen shirt die niet geraakt is door zijn pluis. Hij is de werkelijke baas hier!

WE HEBBEN EEN DOLLE, WILDE, MOOIE TIJD GEHAD MET

Sanne Malcorps Communicatiemedewerker '18 - '19

Marion Stoffels Content creator 2019

Rinnert Veldman Coach vormgeving 2019

Sander Vermeulen Hoofd vormgever 2018

Annemarijn Vlinder Jonge Maker 2019

David Vroom Jonge Maker 2019

Frank Nuiver Jonge Maker 2019

VRIJWILLIGERS

Helden.

Vrijwilligersteam 2019 World Press Photo Exhibition

Vrijwilligersteam 2019 Zilveren Camera

Vrijwilligersteam 2018 World Press Photo Exhibiton

Vrijwilligersteam 2015 World Press Photo Exhibiton

Educatieteam 2019 World Press Photo Exhibition

Front Desk team 2019 World Press Photo Exhibition

Educatieteam 2019 Zilveren Camera

Hospitalityteam 2019 Zilveren Camera

Tentoonstellingsteam Zilveren Camera 2019

©2020 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

of

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?