NONFICTION PHOTO

Podium voor kunst met een missie

Stichting NonFiction Photo geeft sinds 2003 een podium aan kunst met een missie en wil dit zo organiseren, dat iedereen er wat aan heeft.

NonFiction Photo gelooft in de kracht van tentoonstellingen, educatie, talent en ondernemerschap. Op basis van deze vier pijlers, beweegt de stichting zich binnen de wereld van visuele cultuur, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar Manifest.

NonFiction Photo produceert lokale tentoonstellingen en presenteert bestaande tentoonstellingen zoals de World Press Photo Exhibition. Deze tentoonstellingen tonen de beste fotojournalistiek uit respectievelijk Nederland en de hele wereld als onderdeel van het NonFiction Photo Festival. Zie ook ons tentoonstellingenarchief.

Educatie voor jong en oud

Academy kennis is macht

Talent werk, leer en exposeer

Vrijwilligers helden

Tentoonstellingen lokaal en internationaal

TEAM

Zonder kantoorteam en sloten filterkoffie geen tentoonstelling

Andrea Hooymans Directeur

Onze creatieve duizendpoot gelooft dat kunst de wereld kan veranderen. Ze strijdt met beeld en woord voor de NFP gemeenschap en een spraakmakend fotofestival. Doel; wereldoverheersing natuurlijk.

Fred Dijkstra Financieel medewerker

Man van het geld met een voorliefde voor cijfers en structuur. Hij overziet het nauwkeurige proces dat schuilt achter de creatieve voorkant. Onze 'master of coin': hem willen we zeker niet missen!

Marlie Wabeke Talent- en educatiecoördinator

Ze gelooft in een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen. Door haar brede inzetbaarheid dicht zij de gaten in het totaalpakket van taken en ondersteunt al coördinerend daarmee het creatieve proces.

Amber Barelds Evenement- en vrijwilligerscoördinator

Deze office clown heeft door de jaren heen in verschillende rollen aan de organisatie deelgenomen. Op dit moment als evenementencoördinator en vrijwilligerscoördinator. Ze bezorgt zowel de bezoeker als vrijwilliger een prachtige tentoonstellingsbeleving!

Kim Dumoré Publicity medewerker

Als office newbie regelt ze de promotie rondom het festival. Naast haar studie werkt ze bij NonFiction Photo, omdat ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en het beeldende verhaal.

Emil Borgesius Consultant

Onze consultant in duizend-en-één zaken helpt de stichting om zich ook op zakelijk vlak te blijven ontwikkelen. Gelooft in deze onderneming en wil zich graag inzetten voor ons plan om de wereld over te nemen.

Dries Verbeke Meesterbouwer

Autodidact kunstenaar en ontwerper met een roeping: afval omzetten in festivaldeco, interieurdesign en natuurlijk inspirerende tentoonstellingen. Wil stiekem de wereld veranderen.

Julia Castro Communicatie medewerker

Buiten de comfortzone is waar alles gebeurt. Door middel van online en offline communicatie probeert ze al lachend en netwerkend de wereld te veranderen zodat iedereen mee kan doen.

EXPERTS

Danielle Jacson PR / Productiemedewerker

Daar waar kunst en cultuur samen komen is zij op haar plek. Middels een gezellige babbel weet zij mensen er gemakkelijk bij te betrekken.

Bert Donker Coach talent

Bekend van de epische evaluaties en effectieve brainstorms. Bert houdt een oogje op de educatieve componenten. Met een achtergrond in de psychologie, trainingen en stress management houdt hij ons op het rechte pad.

Ilenia Trevisin Grafisch vormgever

Ilenia is onderdeel van het NFP als vrijwilliger, teamlid van Talent Fotografie, en nu ook als grafisch ontwerper. Een vrouw met meerdere talenten en bescheiden ambities, maakt zij behoorlijke grote stappen in het leven!

Iris Ketelaar Redacteur

Verbanden leggen en verbinding maken doet zij het liefst. Met liefde voor taal en met focus op beeld weet zij mensen te bereiken. Staat voor doeltreffende teksten met een twist, het totale plaatje.

Sofia Manouki Schrijfster

Verhalen-verteller en avonturierster die nu waarschijnlijk stiekem tussen de boeken aan het snuffelen is.

Mitra Hoviat Talab PR medewerker

Het nieuwste lid van ons team! Mitra begon in 2019 bij ons als rondleider en zit nu wekelijks op kantoor om onze snode plannen te helpen realiseren.

Marion Verwey Fotograaf

Een sociaal dier, Marion houdt evenveel van fotografie als ze er van houdt om er over te vertellen. Zij geeft rondleidingen tijdens de tentoonstelling vanuit het perspectief van de fotograaf.

Finn Siebelink Webdeveloper

Werkend achter de schermen, Finn houdt zich bezig met de dingen die je niet ziet. En dat is een goed iets, geloof ons, daar heb je ons woord voor: Bedankt voor je werk om ons de 21e eeuw in te helpen!

Pablo ter Borg Grafisch vormgever

Pablo is met ons al voor wij de naam van NonFiction Photo droegen, zijn werk is instrumentaal geweest in het restylen van ons merk, en zijn werk zal zichtbaar zijn in de expositieruimte.

Joost Nuijten Fotograaf

Houdt er van om foto's vanuit de backstage te maken. Als rondleider legt hij de nadruk op de werkwijze van de fotograaf. Wellicht zie je hem bij de opening achter de piano!

Margot Kok Educatiemedewerker

Onze fantastische educatiemedewerker heeft ons educatiepakket dit jaar naar een nieuw niveau getild. Op weg om een echte docent te worden, maakt zij een pitstop in de wereld van fotografie bij NonFiction Photo!

Marcel Wichers Productiemedewerker

Een man met veel talenten, Marcel is zowel gids, manager en technisch ontwerper. De synagoge is zijn thuishaven, dus als je iets wil weten over deze prachtige locatie moet je bij hem zijn.

WE HEBBEN EEN DOLLE, WILDE, MOOIE TIJD GEHAD MET

Jethro Bijleveld Fotograaf '17-'19

Thomas Ansell PR medewerker 2019

Sanne Malcorps Communicatiemedewerker '18 - '19

Marion Stoffels Content creator 2019

Camilla Spadari Publicitymedewerker '18 - '19

Sander Vermeulen Hoofd vormgever 2018

Rinnert Veldman Coach vormgeving 2019

Srinidhi Desikan PR medewerker 2019

Annemarijn Vlinder Jonge Maker 2019

Frank Nuiver Jonge Maker 2019

David Vroom Jonge Maker 2019

Sabina Theijs Coach Jonge Makers

VRIJWILLIGERS

Helden.

Vrijwilligersteam 2020 NonFiction Photo Festival

Vrijwilligersteam 2019 World Press Photo Exhibition

Vrijwilligersteam 2019 Zilveren Camera

Vrijwilligersteam 2018 World Press Photo Exhibiton

Vrijwilligersteam 2015 World Press Photo Exhibiton

Educatieteam 2019 World Press Photo Exhibition

Front Desk team 2019 World Press Photo Exhibition

Educatieteam 2019 Zilveren Camera

Hospitalityteam 2019 Zilveren Camera

Tentoonstellingsteam Zilveren Camera 2019

algemene informatie

Stichting NonFiction Photo
Headquarters | Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Contact | 06 47295524
Algemeen | info@nonfictionphoto.nl
Vrijwilligers | @nonfictionphoto.nl

NonFiction Photo Festival | Groningen
Data | 13 november – 10 december
Locatie | Synagoge | Folkingestraat 60

©2020 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?