Vacature Functie

Leden van de Raad van Toezicht gezocht die hun kennis en netwerk willen inzetten voor Stichting NonFiction Photo: een non-profit organisatie die fototentoonstellingen organiseert en produceert. Dit doet zij dankzij de inzet van een groot netwerk van vrijwilligers dat zich inzet voor gezamenlijke doelen: beginnende makers en cultuurprofessionals een kans bieden zich te ontwikkelen en het verrijken van de wereld met kunst en kennis.

NonFiction Photo produceert lokale tentoonstellingen en presenteert bestaande tentoonstellingen zoals de World Press Photo Exhibition. Deze tentoonstellingen tonen de beste fotojournalistiek uit respectievelijk Nederland en de hele wereld als onderdeel van het NonFiction Photo Festival.

Vernissage Photo by Denis Ghisalberti
Raad van Toezicht

Omdat de huidige leden afscheid nemen, zijn we op zoek naar versterking van de Raad van Toezicht (RvT) met nieuwe leden waarvan wij verwachten dat zij, naast specifieke kennis en ervaring, voldoen aan het algemene profiel van lid van de Raad van Toezicht.

By Sven Sleur
GJ Lier (RvT) and AAR Hooymans (director) at the festival opening by Sven Sleur
Profiel

Leden van de Raad van Toezicht (RvT):

 • Herkennen zich in de missie en visie van NonFiction Photo.
 • Hebben affiniteit met fotografie en de visuele cultuur.
 • Zien niet alleen toe op het beleid van de directie, maar fungeren ook als betrokken klankbord en sparringpartner.
 • Beschikken over een relevant netwerk in de culturele sector, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en/of politiek en zijn bereid deze in te zetten.
 • Hebben inzicht in het samenspel met de lokale en nationale overheid en de politiek-bestuurlijke context waarin NonFiction Photo opereert.
 • Zijn in staat en bereid zich als ambassadeur in te zetten.
 • Onderschrijven Governance Code Cultuur, de Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code en handelen daarnaar.

NonFiction Photo zoekt kandidaten voor de Raad van Toezicht die passen binnen dit algemene profiel, maar daarnaast ook beschikken over:

 • Ervaring in een eindverantwoordelijke bestuurlijke functie
 • Ervaring in een eindverantwoordelijke financiële functie
Taken

De RvT denkt mee over de toekomst van de stichting op het gebied van educatie, talent, duurzaamheid, ondernemerschap en artistieke plannen.

Bonus

 • Gratis toegang tot het festival en alle evenementen.
 • Een uitnodiging voor de VIP festival opening.
 • Tickets voor het Academy programma met tours en lezingen.
 • De mogelijkheid (internationale) fotografen te ontmoeten.
Tijdsbesteding

De RvT komt zo’n vier maal per jaar in vergadering bijeen. Van een RvT-lid verwachten we tussen de vergaderingen door tijd en aandacht om samen te reflecteren op het beleid en de uitvoering binnen het eigen aandachtsgebied. Leden worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn twee maal herbenoembaar. 

By Jethro Bijleveld
B de Jager (RvT) and AAR Hooymans (director) at the festival opening by Jethro Bijleveld
Diversiteit

NonFiction Photo verwelkomt mensen van alle leeftijden, culturen en achtergronden. We moedigen dan ook iedereen aan om te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die bijdraagt aan de diversiteit van de raad.

NonFiction Photo Community

NonFiction Photo gelooft in de kracht van kunst, educatie, talent en ondernemerschap. Op basis van deze vier pijlers, beweegt de stichting zich binnen de wereld van visuele cultuur, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar Manifest.

In het kader van sociaal ondernemerschap worden binnen de organisatie Groningse, Drentse en Friese teamleden gekoppeld aan internationale studenten en expats; een diverse vrijwillligersgemeenschap; en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zodoende dragen wij de Noordelijke verhalen uit aan een breed en internationaal publiek.

Om de tentoonstellingen en het makersconcept hierachter een groter bereik te geven, worden er constant educatie– en talentprojecten
georganiseerd.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan CV en motivatie vóór 12 februari op naar Andrea Hooymans (directeur NFP) via andrea@nonfictionphoto.nl. Sollicitaties zijn de week daarop in de Biotoop, Kerklaan 30, Haren.

Twijfel je over jouw beschikbaarheid of heb je vragen, neem dan vrijblijvend contact op per mail of telefoon. We denken graag met je mee.

Aquisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

By Olha Rohulya
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2023
Synagoge – Folkingestraat 60

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands