Met visie weet je waar je heen wilt

PERSVRIJHEID

Kennis is macht. Als wij jou kunnen laten zien wat er in de wereld gebeurd, dan kun jij daar iets mee doen. Daarom zijn wij voor persvrijheid en tegen censuur.
Ook vrijheid van meningsuiting, informatie, geloof, sexualiteit en lotsbeschikking sluiten daarbij aan. Zonder deze vrijheden zo onze maatschappij er een stuk minder mooi uit zien, dus je mag het van ons redelijkerwijs helemaal zelf weten.

Tours Jethro International Student Night WPFG 17-16

KUNST

De wereld door andermans ogen bekijken, dat is wat kunst kan doen. Noem het geestverruimend, ‘the window to the soul’ of ‘dit kan mijn kind ook’: kunst maakt de wereld een stukje mooier.
Wat fotografie zo bijzonder maakt, is dat het dicht bij de realiteit staat. Dat maakt het medium bij uitstek geschikt om te reflecteren op de wereld om ons heen. Zo kun je met een kritische en nieuwsgierige blik ontdekken wat er in de wereld gebeurt.

DSC_8943

TALENT

Je moet ergens beginnen, waarom niet bij ons? We houden van vers bloed want dat brengt ons onverwachte ideeën, nieuwe mogelijkheden en mensen die bereid zijn om tot middernacht op kantoor door te werken.
Maar even serieus: talent heeft de toekomst. Daarom werpen wij ons op als broedplaats voor talent in de categorie organisatie, fotografie, journalistiek en kunst. Wij een upgrade, zij een upgrade.

svensleur-7

EDUCATIE

Wij bewapenen de wereld graag met kennis. Binnen onze beeldcultuur is veel te weten. Je kunt leren kijken naar wat je ziet, maar bijvoorbeeld ook naar context, intentie en verhaal. Hoe meer je weet, hoe dieper je kunt gaan.
We gaan graag in gesprek over fotografie, kunst, journalistiek en verhalen uit de echte wereld, dus we richten ons op jongeren, studenten, volwassenen en internationals. Uiteraard hebben we een speciaal plekje in ons hart voor fotografen.

Jethro International Student Night WPFG 17-13

DUURZAAMHEID

Laten we efficiënt werken. Dat betekent werken met het oog op de toekomst, duurzame werkrelaties aangaan en aandacht voor het milieu.
In de categorie milieu nemen we het zekere voor het onzekere. We wachten liever niet af totdat het fout gaat en daarom doen we er nu al alles aan om zo groen mogelijk door het leven te gaan. Denk maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen, milieuvriendelijke bedrijfsvoering, carbon footprints, iedereen een eigen mok, op de fiets naar het werk, afvalscheiding, recycling, LED lampjes, anti rietjes beleid, alles.

Duurzaamheid

INTERNATIONALISERING

Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken en laten ons liever niet beperken door taal. Daarom hebben doen wij ons best om ruimte te maken voor internationals in het team, vrijwilligers posities en in de programmering.

Opbouw WPFG2018 _Low_Resolution72dpi Sven Hartmut Sleur-4

IDEALEN IN UITVOERING

Geen woorden maar daden, niet lullen maar poetsen.

Educatie met de klas naar de expo

Voor VO, MBO, HBO en WO. Educatiepakketten en rondleidingen in het Nederlands en in het Engels.

Academy voor wie meer wil weten

Lezingen, rondleidingen, workshops en events! We nodigen fotografen, onderzoekers en journalisten uit om over hun werk en visie te vertellen.

NFP Exhibition een lokale productie

Milieu en Migratie in 2D en 4D. NonFiction Photo Talent presenteert: 'Fucking Recycle', 'Green is the new Black' en 'Passengers'.

Talent van Groningse bodem

Fotografie, journalistiek, kunst en organisatie; het magische recept voor snode plannen. Eerst NonFiction Photo, dan de wereld!

Vrijwilligers helden

Van fotografen tot het promoteam; (internationale) studenten en stadjers helpen ons elk jaar weer om onze dromen tastbaar te maken!

Neem contact op

We zijn er even niet, maar je kan een bericht achterlaten.

Wordt verstuurd

©2018 NON Fiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Menu
of

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

of

Create Account