MANIFEST

Met visie weet je waar je heen wilt

PERSVRIJHEID

Kennis is macht. Als wij jou kunnen laten zien wat er in de wereld gebeurt, dan kun jij daar iets mee doen. Daarom zijn wij voor persvrijheid en tegen censuur.
Ook vrijheid van meningsuiting, informatie, geloof, sexualiteit en lotsbeschikking sluiten daarbij aan. Zonder deze vrijheden zou onze maatschappij er een stuk minder mooi uit zien, dus je mag het van ons redelijkerwijs helemaal zelf weten.

KUNST

De wereld door andermans ogen bekijken, dat is wat kunst kan doen. Noem het geestverruimend, ‘the window to the soul’ of ‘dit kan mijn kind ook’: kunst maakt de wereld een stukje mooier.
Wat fotografie zo bijzonder maakt, is dat het dicht bij de realiteit staat. Dat maakt het medium bij uitstek geschikt om te reflecteren op de wereld om ons heen. Zo kun je met een kritische en nieuwsgierige blik ontdekken wat er in de wereld gebeurt.

TALENT

Je moet ergens beginnen, waarom niet bij ons? We houden van vers bloed want dat brengt ons onverwachte ideeën, nieuwe mogelijkheden en mensen die bereid zijn om tot middernacht op kantoor door te werken.
Maar even serieus: talent heeft de toekomst. Daarom werpen wij ons op als broedplaats voor talent in de categorie organisatie, fotografie, journalistiek en kunstzinnige vormgeving. Wij een upgrade, zij een upgrade.

EDUCATIE

Wij bewapenen de wereld graag met kennis. Binnen onze beeldcultuur is veel te weten. Je kunt leren kijken naar wat je ziet, maar bijvoorbeeld ook naar context, intentie en verhaal. Hoe meer je weet, hoe dieper je kunt gaan.
We gaan graag in gesprek over fotografie, kunst, journalistiek en verhalen uit de echte wereld, dus we richten ons op jongeren, studenten, volwassenen en internationals. Uiteraard hebben we een speciaal plekje in ons hart voor fotografen.

DUURZAAMHEID

Laten we efficiënt werken. Dat betekent werken met het oog op de toekomst, duurzame werkrelaties aangaan en aandacht voor het milieu.
In het kader van duurzaam ondernemerschap heeft NFP aandacht voor haar mensen. Er wordt flink ingezet op het lerend vermogen van de organisatie door intern workshops, talenttrajecten en evaluaties aan te bieden. Zo ontwikkelt iedereen zich.
In de categorie milieu nemen we het zekere voor het onzekere. We wachten liever niet af totdat het fout gaat en daarom doen we er nu al alles aan om zo groen mogelijk door het leven te gaan. Denk maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen, milieuvriendelijke bedrijfsvoering, carbon footprints, iedereen een eigen mok, op de fiets naar het werk, afvalscheiding, recycling, LED lampjes, anti rietjes beleid, alles.

COMMUNITY

‘Together Everybody Achieves More’. De NFP community zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt, betrokken is en ook niet bang is om zich tijdens de uitgebreide evaluaties te laten horen. Zonder feedback komen we natuurlijk nergens!
Onze gemeenschap is divers en dat is ideaal, want samen weten en kunnen we meer.
Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken en laten ons liever niet beperken door taal. Daarom past NFP haar programma aan om ook internationals te kunnen verwelkomen als bezoeker, vrijwilliger, Talent, maker en in de organisatie.

©2021 NonFiction Photo site gesponsord door Borgesius Consulting

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?