World Press Photo Exhibition 2022

De gerenommeerde World Press Photo Exhibition 2022 vertelt de verhalen die er nu toe doen. Deze expositie is gevuld met de beste persfoto’s van het afgelopen jaar vanuit de gehele wereld. Een belangrijk thema dit jaar is hoe het menselijk streven naar vooruitgang destructieve gevolgen heeft op onze planeet. 

Dit jaar vond de World Press Photo Contest plaats in een andere vorm dan voorgaande jaren. In plaats van winnaars per regio zijn er nu vier winnaars in verschillende formats gekozen. Meer over de World Press Photo Contest lees je hier.

Deze tentoonstelling was te zien van 11 november – 4 december 2022 als onderdeel van het NonFiction Photo Festival.

World Press Photo Contest

Gekozen door een onafhankelijke jury uit 64.823 inzendingen door 4.066 fotografen uit 130 landen, de 24 winnaars 2022 World Press Photo Contest regionale competitie komen uit 23 landen: Argentinië, Australië, Canada, Colombia, Bangladesh, Brazilië, Ecuador, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, India, Indonesië, Japan, Madagascar, Mexico, Nederland, Nigeria, Noorwegen, Palestina, Rusland, Sudan en Thailand.

De gekozen werken geven een uiteenlopend perspectief vanuit alle hoeken van de wereld met dappere verhalen, waardevolle inzichten en een diversiteit van interpretaties – van de onontkenbare effecten van klimaatverandering tot burger protest bewegingen, en van toegang tot educatie tot het behouden van inheemse praktijken en identiteit.

Nieuwe wedstrijdformule

Om een meer gebalanceerde representatie te geven dan verhalen van rond de wereld, lanceerde de World Press Photo foundation een nieuw model voor de competitie: de winnaars worden gecategoriseerd gebaseerd op waar hun verhalen vandaan komen. Deze worden verdeeld in zes regio’s; Africa, Asië, Europa, Noord en Centraal America, Zuid Amerika, Zuidoost Azië en Oceanië. Van alle winnaars in alle regionen worden vier globale winnaars gekozen in de categorieën Singles, Stories, lange termijn projecten en open format

 
World Press photo of the Year

Amber Bracken won dit jaar World Press Photo of the Year met haar foto van inheemse kindergraven in Kamloops, British Columbia. Deze kinderen zijn gestorven in een poging ze te assimileren tot de westerse en christelijke cultuur.

 
NonFiction Photo Festival 2022 met de World press photo Exhibition2022 in Groningen
Contact

+31 6 306 530 13
info@nonfictionphoto.nl
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Headquarters

Stichting NonFiction Photo
Kerklaan 30, 9751 NN, Haren
ANBI | Algemeen Nut Beogende Instelling

Festival

NonFiction Photo Festival Groningen
november – december 2023
Synagoge – Folkingestraat 60

Tickets

Haal tickets voor al onze evenementen via de onderstaande link.

Nieuwsbrief

Lees deze in het Engels of Nederlands, alleen wanneer er nieuws is.

Social Media

Volg ons terwijl we met de festivalvoorbereidingen bezig zijn.

nl_NLNederlands